Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8217159 www.bgdnes.bg

Синът на Стефан Данаилов – Владо Данаилов, на Голяма задушница: Сънувам татко, той ме пази и съветва

Взимам си изпитите и знам, че е някъде там, казва още синът на актьора

"Сънувам татко, често си говорим, но това е само между нас, не е за разказване. Вярвам, че е някъде там и ме съветва. Вярвам и в прераждането. Няма как той да не ми липсва, разбира се, защото винаги е бил мотиваторът ми да си взимам изпитите и да продължавам напред. Много се гордееше, че ще ставам първият лекар в родата."

С тези мисли на Голяма задушница синът на Стефан Данаилов – Влади, ще запали свещ за душата на покойния си баща и ще се помоли за него. Само след дни - на 27 февруари, се навършват три месеца от кончината на големия актьор.
"Вече ми е трудно да говоря за емоции, защото съм станал по-смирен и по-действащ. Сега се въртя в работата, вкъщи, с Виктория, правим и интересни неща заедно, но съм по-уравновесен и знам какво искам", допълва Влади.


Наследникът на големия актьор вече е на Христова възраст и от доста време насам се е заел сериозно с обучението си.
"Мисля тази година да поработим за бебе с Виктория и дай боже, и това да се случи. Нужни са поне десет години, за да изплатя заемите за обучението ми по медицина в Америка, което е много скъпо. Да, вярно е, че съм единственият наследник на баща ми, но това не ми пречи да бъда в добри отношения с останалите му близки. Нямаме проблеми един с друг", обясни още Владо.
Данаилов-младши всеки ден се чува с майка си Ирен Кривошиева и се радва, че и тя играе на сцената.
"Много е добра, има талант и съм щастлив, че има школа за актьорство и при нея се обучават много деца. С школата Essence майка ми дори изнася представления. Играе и в постановка на Недялко Йорданов, която също гледах, и се справя добре", доволен е Владо от заетостта на майка си.
С Виктория двамата планират, ако всичко е наред, да дойдат за поне месец през лятото отново в България.
"Един ден ще се върна тук. Няма да е скоро, но ще се върна. Не смятам децата ми да израснат като американчета. Жена ми също много харесва страната и хората в нея" - казва синът на Ламбо.
Освен с учене Влади продължава да се занимава и с благотворителност в САЩ.
"Тук почти няма някой, който да не помага на хора, изпаднали в беда. Ние с Виктория спасяваме и животни, помагаме с каквото можем. Ако искаме да сме щастливи, трябва да осъзнаем, че радостта е от даването, а не от прибирането на материалното. Душата е вечна, както неведнъж съм споделял", категоричен е Владо.
За Божите работи наследникът на Ламбо често говорил с духовния си баща - отец Ефрем, който, за съжаление, починал на рождения ден на Стефан Данаилов.
"Той ми помагаше много с напътствия, съвети във всичко, живееше в Аризона. Много ми беше мъчно, но знам, че и двамата са на по-добро място. Ефрем беше жив мъченик, помагаше на всички, беше зареден с много любов, раздаваше я, не оставяше никой на пътя". Човекът, от когото Влади се е учил на добролюбие, продължава да е в сърцето му.
"Както и баща ми. Знам, че болката е голяма от загубата, но сигурно няма нищо случайно в това, че двамата човека, които много обичам, си отидоха по едно и също време. Тежко ми е още", сподели Влади.
Колкото до това, че са пуснали монета с лика на Стефан Данаилов, Влади сподели: "Разбира се, че се радвам за това, както и че ще има зала в НАТФИЗ и булевард на името на татко. Той го заслужава. Стоянка Мутафова също", категоричен е Владимир Данаилов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама