Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8228430 www.bgdnes.bg

Голямата Лорен отново на екран

В "Животът пред теб" актрисата се грижи за изоставени деца

София Лорен отново на екран! Голямата италианска актриса в момента снима филм на "Нетфликс" по роман на Ромен Гари, съобщи "Варайъти". Драмата La Vita Davanti a SeЕ ("Животът пред теб") показва 85-годишната Лорен след дълго прекъсване на артистичната й кариера. Последният й филм "Девет" е от 2009 г. Режисьор на "Животът пред теб" е синът й - Едуардо Понти.
Филмът е екранизация на едноименния роман на Ромен Гари. Ще видим Лорен като възрастната мадам Роза, оцеляла от Холокоста. Тя се грижи за изоставени деца в приют, в който попада 12-годишният Момо от Сенегал. Двамата започват да се закрилят взаимно.
Романът "Животът пред теб", публикуван от Гари под псевдонима Емил Ажар, е филмиран през 1977 г. от израелския режисьор Моше Мизрах със Симон Синьоре в главната роля. Продукцията получава "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм.
"По време на кариерата си съм работила с някои от най-големите филмови студиа, но нито едно от тях не е имало такава аудитория и културно разнообразие като "Нетфликс" и това много ми харесва", коментира София Лорен. Все още не е известна датата на премиерата на филма. Преди да бъде пуснат на стрийминг платформата, се очаква "Животът пред теб" да участва в някой от големите кинофестивали през тази година.


"На моята възраст вече е трудно да играя секссимвол. Освен това ми омръзнаха ролите на красавица, обгрижвана от мъжете. В личен план никога не съжалих, че отказах бракове на кого ли не. Може би малко само ми се искаше да опитам с Кари Грант, макар той да бе голям сваляч. Беше женен за трети път, искаше да се оженим, докато се снимахме в "Гордост и страст". Така нежно ме ухажваше. Всеки ден преди снимки ми изпращаше букет с писъмце, в което пишеше, че винаги ще бъда в молитвите му. Всъщност за това говоря в биографията си", коментира пред пресата Лорен. Преди време излезе книгата на актрисата - "Вчера. Днес. Утре", в която разказва за тежкия си пубертет, за трудностите, притиснали младата и никому неизвестна Софи по прякор "Четката за зъби", за просенето на храна от американските войници и за своя нелек път към славата.


По-късно Лорен избира да се омъжи за сънародника си - продуцента Карло Понти, който станал и неин ментор, наложил й звучния псевдоним София Лорен и я заставил сериозно да се заеме със сценични изкуства и самообразование. В замяна на това Лорен му ражда двама синове.
Истинското име на Лорен е София Вилани Чиколоне. Тя е носителка на "Оскар" за главна женска роля в "Чочарка" (1960), както и за цялостен принос и пет пъти лауреат на наградата "Златен глобус".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама