Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8229260 www.bgdnes.bg

Футболист №1 дебютира с Беларус

Димитър Илиев и Валентин Антов са новите козове в националния отбор

На 31-годишна възраст дебют за националния отбор днес ще направи нападателят на "Локомотив" (Пд) Димитър Илиев. Очаква се той със сигурност да се появи на терена в приятелската среща с Беларус.
Двубоят е от 17,00 часа на Националния стадион "Васил Левски" и се явява генерална репетиция за нашите преди решителната битка с Унгария по пътя към Евро 2020. Футболист №1 на България за миналата година до момента не е записвал нито минута с екипа на представителния ни тим. Бил е част само от юношеските формации на страната.
Силните му изяви с екипа на "Локо" (Пд) не остават незабелязани и той най-накрая ще получи шанс за изява. Другият, който със сигурност ще играе срещу Беларус, е талантът на ЦСКА-София Валентин Антов. На 19-годишния полузащитник се възлагат големи надежди. Той вече се превърна в основна фигура в състава на "червените". Бе избран и за играч на мача в дербито с "Левски" в първия пролетен кръг. Очакванията са Антов да се наложи и в мъжкия национален тим за в бъдеще.
Дискусии има около вратарския пост. Титулярният страж Пламен Илиев не е в групата, тъй като в четвъртък гостува със своя "Лудогорец" на "Интер" в мач реванш от турнира Лига Европа. Повиканият Мартин Луков се контузи и бе освободен преждевременно от подготвителния лагер на националния тим. Неизменният Ники Михайлов този път не получи повиквателна. Така в крайна сметка се очертава титуляр да бъде вратарят на "Славия" Георги Георгиев. Другият страж, който ще седне на резевната скамейка тази вечер, е Даниел Наумов от втородивизионния ЦСКА 1948.


Аут за спаринга с Беларус са всички национали от "Лудогорец", контузените Кирил Десподов и Станислав Иванов, отказалият се от тима бивш капитан Ивелин Попов. Националите от чуждестранни клубове също няма да бъдат използвани с изключение на Стефан Велков от "Валвайк" и Георги Миланов от "Фехервар". Причината е неофициалният характер на срещата, заради което клубовете не са длъжи да пускат играчите си.
В неделя Беларус победи с 1:0 Узбекистан в контрола, играна в Дубай. Победата донесе Павел Нехайчик с гол през първото полувреме. Днешният ни съперник също гледа към финалите на европейското първенство това лято. През март тимът ще има полуфинален плейоф срещу Грузия.
Съдийска бригада от Малта ще ръководи приятелския мач на Националния стадион "Васил Левски". Главен арбитър ще бъде Тръстин Фаруджия Кан с помощници Люк Портели и Юрген Спитери. Четвърти рефер е българинът Волен Чинков.
Припомняме, че "лъвовете" играят решителната битка с Унгария на 26 март у дома. Ако отстраним този съперник, ни очаква финален плейоф с някой измежду Исландия и Румъния на 31 март. При нов успех ще играем на европейско първенство по футбол за първи път от 16 години насам.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама