Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8231654 www.bgdnes.bg

Четирима са болните в хотела под карантина в Тенерифе, където има и българи

Голям хотел на Канарските острови бе поставен под карантина вчера, след като италиански лекар на ваканция и съпругата му бяха диагностицирани с новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Рано тази сутрин стана ясно, че още двама италианци в хотела са заразени с вируса, предава БТА.

Реклама

Испанските власти междувременно съобщиха вчера за първите три случая на заразата в континенталната част на страната.

Италианският лекар бил диагностициран с вируса в понеделник. Вчера съпругата му също дала положителна проба.

Останалите хора в четиризвездния хотел "Коста Адехе палас" на остров Тенерифе - гости и персонал, са подложени на тестове, които ще отнемат няколко дни.

Местните власти съобщиха рано тази сутрин, че още двама италианци, които пътували до Тенерифе с двойката, също са заразени.

Хотелът, който се намира на 50 метра от плажа, има стотици стаи и няколко ресторанта и басейна. В комплекса са блокирани над 700 гости от 25 страни, плюс служителите, съобщиха властите.

Вчера бяха регистрирани първите три случая на заразата в континентална Испания.

36-годишна италианка, която живее в Барселона, е дала положителна проба, след като наскоро пътувала до Северна Италия, съобщиха каталунските власти. 25 души, които са били в контакт с нея, ще останат под карантина за две седмици.

Властите във Валенсия и Мадрид също потвърдиха по един случай.

Испанският министър на здравеопазването Салвадор Иля омаловажи сериозността на ситуацията, като подчерта, че всички случаи са били "внесени" от чужбина и засега няма предаване на заразата в самата Испания.

Преди понеделник в страната бяха установени два случая на заразата - германски турист на Гомера, друг от Канарските острови, и британец на остров Майорка.

Реклама
Реклама
Реклама