Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8231960 www.bgdnes.bg

Големият Любо Чаталов на 70 г.: Клаха ме, но оцелях!

Актьорът се уплашил от гърдите на Катя Паскалева

"Човек се ражда случайно на тоя свят и всяка равносметка го прави малко по-важен, отколкото е. Равносметка може да прави само един - Твореца, както го нарича Джоко Росич. А Творецът е един - Бог. Човек трябва да е благодарен на родителите си, че го има на тоя свят. На това, че са му дали възможност да свърши някаква работа - добра, лоша, малка, голяма. Но да им е благодарен, че са му дали възможност. Е, аз много неща изживях на този свят - страхотна работа, великолепни приятели, хубави жени около мен, деца. Дори ни кла с Иван Иванов един наркоман, ама ето оцеляхме и двамата. Късмет сме имали."
С тази равносметка големият актьор Любо Чаталов навърши 70 години. Цял ден вчера близки и приятели го поздравяват по телефона.
"Имам къща близо до София, на 24 км сме с Иван Иванов един от друг. Ходя често при него, добре е. Не сме били рамо до рамо пред камера, а много ми се иска сега някой да ни събере да направим примерно "Сърдити български старчета". Защо не? В "Лавина" играхме за малко, но нямахме обща сцена", смее се Чаталов и си припомня миналото, когато конна полиция ги охранява двамата от девойки. "Е, то Иван беше харесваният, аз го играех повече псевдоинтелектуалец. Друго беше преди, ама сега не ни отива с Блатечки да се състезаваме, той е млад, готин, силен. Иначе готините старчета като Антъни Куин също се радват на бебета, ето той на 91 има отроче, Ицко Финци и той", дава примери Любо.
Актьорът не признава сатурновите дупки след и преди рождения си ден, тъй като смята, че по рождение сме в трапа, наречен България. "Какво му е на трапа? Няма значение дали е трап или хълм. При финландците или шведите пък бил баир някакъв. На тях също не им е много лесно. Това, че хладилниците им са по-пълни от нашите или че си бият децата по-рядко от нас, не ги прави по-добри или по-красиви. Така че за трапа. Просто трябва да си го почистваме, да си го направим хубав, защото си е нашият трап. Ако са му гладки стените и се събираме от единия край до другия да си споделяме разни неща, защо трябва да излизаме от него? Той не е лошо място. Какво му е на нашето трапче? Човек наистина трябва да свикне с това, което има. Да го уважава, да го почисти. Да посади едно цвете в средата и вече няма да е трап", смята актьорът и допълва: "Сега го наричаме реализация, а то - три деца, къща, кола, куче. Това е американският идеал. Но българинът трябва да иска нещо различно - две къщи, шест деца, пет кучета, пет хладилника. Може би друго трябва да измислим за себе си. Някои хора го имат. Зависи какво искаш, къде искаш да отидеш. Ако искаш няколко хладилника и така ти е добре, нямам нищо против. Еснаф, добре. По-важното е да не пишеш доноси, да не пукаш гумите, да не отровиш кучето. Това е злобата. А някой, че си иска няколко хладилника, нямам нищо против. От еснаф до еснаф има разлика. Еснафи са всички. Нима германците не са еснафи?", смее се актьорът.
"В дългогодишната си кариера имам толкова много истории, че ако се филмират, лентата ще стане по-смешна примерно от "Всички обичат Реймънд". През 1978 г. се снимах в дебютния си филм "Бумеранг" на режисьора Иван Ничев. Аз съм Михаил, завършвам българска филология и по разпределение ме пращат в някакво далечно добруджанско село. А аз искам да остана в София и използвам всякакви "вратички", за да се спася от разпределението. Една от тях е да бъда и любовник на жена с много връзки. В ролята е Катя Паскалева и по сценарий имаме секссцена. Двамата сме в леглото, обаче аз се гипсирах. Все пак партнирах на една от най-известните ни актриси. Първи дубъл, втори, трети - нищо не става. Екипът взе да се изнервя. Тогава Катя помоли да ни оставят сами. И ме попита: "Момче, ти да не си педераст?" Повдигна си блузата и продължи: "Ти женски цици не си ли виждал. Ето, пипни ги, за да видиш, че няма нищо страшно...", разказва Чаталов.
Днес животът му е пълен с Креми - Камелия. Тя е поетеса. Наричат се влюбено "бръмчо" и са се намерили. "Щастлив съм, какво повече да искам", казва големият ни актьор. Желаем му да е жив и здрав!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама