Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8234917 www.bgdnes.bg

Актрисата Рая Пеева: Няма да се разделя с Явор!

Стоя плътно зад него, надявам се да се оженим

"Стоя плътно зад Явор, не сме се разделяли, няма и да го направим." В това бе категорична голямата любов на актьора Явор Бахаров - Рая Пеева. Красавицата живее на семейни начала с брата на Захари Бахаров повече от две години. Двамата отглеждат куче и мечтаят за дете и брак. "Не сме се оженили още, но се надявам един ден и това да се случи", призна преди време първо пред "България Днес" актрисата Рая Пеева.
Делото, заведено от Районния съд в Разлог срещу Явор, е утре. То е по чл. 343, ал. 1 и ал. 3 от НК. Актьорът бе хванат да шофира пиян и под въздействието на наркотици в Банско на 8 февруари тази година. На място дрегерът отчел 1,3 промила алкохол, а този за наркотици показал наличие на кокаин и марихуана в кръвта му. Актьорът прекара 24 часа в ареста, след което го пуснаха срещу 5 000 лева гаранция.
Връзката на Явор и Рая започва преди 3 години след 15-годишно приятелство.
"Всъщност е любов като любов, като при всички останали. Е, може би е малко като по филмите, защото се случи изневиделица", разказва Рая Пеева пред "България Днес". Двамата живеят в един и същи квартал - "Бъкстон". И като в сценарий на романтичен филм красавицата се запознава първо с кучето, а после и със стопанина му. "Много клиширано звучи, но е факт", припомня си актрисата. Следват няколко години на приятелство и излизания в обща компания. "В един момент решихме да пробваме и то взе че се получи, дано да остане така", пожелава си Пеева.


Преди това името на Явор Бахаров се свързва с популярни жени като актрисата Луиза Григорова и дъщерята на Фатик - Александра Тюркмен. След като Рая Пеева и Явор Бахаров заживяват под един покрив, нещата продължават да бъдат като по филмите. Често канят гости, за които и двамата готвят, а всяка сутрин имат ритуал - пият кафето си заедно, с което поставят началото на новия ден. И всяка неделя си правят палачинки. Рая Пеева е дете на музиканта Пейо Пеев, основател на групите "Импулс" и "Спринт", работил дълги години в Сеул, Република Корея, и актрисата Красимира Демирева. Когато е малка, започва да се занимава с музика, подтикната от баща си. Той, съвсем очаквано, я записва на пиано и солфеж, а тя и до днес обича музиката.
"Това, че съм актриса, съвсем не означава, че съм се отказала от музиката - това е съвкупност от всички други изкуства в едно. Ние можем да бъдем всичко. Аз продължавам да свиря на пиано, когато мога, и пея. В едно представление на Малин Кръстев изпълнявам страхотна песен, която той ми имаше доверие да ми даде да изпея, и тя взе че стана. Във филма за Леа Иванова също ми помогна това, че баща ми ме е записал на солфеж като малка", разказва тя.
Рая избира актьорската професия за своя по примера на майка си. И с малко побутване от съдбата. Майката на Рая - Красимира Демирева, случайно среща режисьора Георги Костов, който към онзи момент си търси "някое шантаво младо момиче за сценария на "Пистолет, куфар и два смърдящи варела". Да не се вписва в тълпата", уточнява режисьорът. А тя му отговорила: "Ти току-що описа дъщеря ми", вадейки от чантата си "една тъпа" снимка на Рая, където е с черна коса и гледа като ремсистка пред разстрел.
Така я записва на кастинг за филма, а след няколко етапа на подбор Рая взема ролята. На първите проби за филма Пеева отива с бояджийски дрехи, и то не за да направи впечатление. "Тогава работех като сервитьорка в заведение. Шефът ни беше измислил чуден тиймбилдинг - да боядисаме цялата градина в бяло за новия сезон. Майка ми се обади да ми каже да отида. Въобще нямах време. Бързах да се връщам, за да продължа с четката", разказва за онзи ден Рая. Обадили й се след седмица да й кажат, че е одобрена за главната роля. Към онзи момент Рая Пеева дори още не е учила в НАТФИЗ. Кандидатствала чак след края на снимките за филма и я приели от раз.

Гилдията разделена

"Всички го хулите, но аз ще се изкажа в негова защита. Явор е направил това, което 90% от младите правят, и като гледам тук, хора, които лично съм виждал как се качват в колата на "Мата Хари", да го хранят така, някак си не е редно. Явката е пич и вместо да го хулим, да му помогнем като колеги". Така защити колегата си единствено актьорът Станислав Дойнов, срещу когото скочи почти цялата гилдия.
"Точно така, гилдията трябва да се обедини за Явор! Да излязат всички и да кажат: "Да трябва да лежи!". Това не са имиджът и посланието на българските актьори и трябва да си понесе последствията. Какво, трябва да е убил човек, за да има последствия ли?", в отговор на Станислав пишат колеги на Явор.
Засега Бахаров-младши също мълчи в своя защита. Единственото, което каза, е, че съжалява, че е натъжил и разочаровал най-близките си - майка си, брат си и любимата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама