Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8235053 www.bgdnes.bg

Внукът на Цар Киро не плаща 156 000 данъци

Пет години след решението на съда

Кирил Рашков-младши има вече една присъда за финансови афери

Над 156 хиляди лева данъци отказва да плати внукът на Цар Киро - Кирил Рашков-младши, показа проверка на "България Днес". Пет години след като присъдата му за финансови афери влезе в сила, Рашков продължава да бойкотира държавата.
В резултат наложеният от НАП запор върху фирмата му "Евро оригинал" така и не е вдигнат и до ден днешен. Според запознати самото дружество няма никакви активи, което прави възбраната чиста формалност. В същия момент данъчните нямат друг начин, по който да си съберат парите. Формално Кирил Рашков-младши се води безработен и по банковите му сметки няма постъпления, от които държавата да си удържи дължимото.


В опит да си съберат парите от НАП преди време обявиха на търг къщата на царския внук в село Катуница. След няколко провала заради липса на кандидати купувач все пак се появи. Платените пари така и не стигат, за да се покрият задълженията на Кирил Рашков-младши.
Самата данъчна сага около Рашков се точи близо десет години. Проверките срещу него и останалите от ромската фамилия стартираха след безредиците в Катуница. Покрай прогонването на циганските величия от селото и срутването на палатите им срещу тях започнаха и данъчни проверки. При Кирил Рашков-младши ревизията установи драстично разминаване между разходите му и притежаваното имущество. В посочения период Кирил Рашков извършил покупки на недвижими имоти и четири автомобила - БМВ, два мерцедеса и "Рейндж Ровър". Проверяващите засекли множество негови пътувания в чужбина и движение по банковите му сметки, без да са ясни източниците на приходите му. Получавал също и парични преводи извън България, които отново не е декларирал. Последвалите експертизи установиха, че Рашков-младши трябва да плати 156 508 лв. заедно с натрупаните лихви. В опити да го отърват роднините му обясниха, че царският внук работел дълго време на черно в Испания и Великобритания и спестявал от заплати. Номерът не мина и в началото на март 2015 г. Върховният административен съд потвърди ревизионния акт на НАП.
Година по-рано Кирил Рашков бе признат за виновен по наказателното дело за укриване на данъци. Магистратите му треснаха година и четири месеца затвор. Условни присъди по същото дело отнесоха сестрата на Кирил - Костадинка, а родителите им Ангел и Гергина се отърваха само с глоби.
Мургавият благородник така и не излежа присъдата си, защото вече е изтърпял 2-годишно наказание за закана за убийство. Екшънът се разиграва на 23 септември 2011 г. Малко след като близък авер на Цар Киро прегазва 19-годишния Ангел Петров от Катуница, в селото избухват безредици. Вечерта царският внук се сблъсква с вуйчото на Ангел - Веселин Христов. След като размахва сабя срещу ошашавения мъж, циганинът му кресва: "Ще те убия, гяур! Ще те разпоря и ще ти отрежа главата!".

Проверяват и доходите на кака Събка

Данъчна проверка и срещу каката на Кирил Рашков-младши – Събка, започват от НАП, разкриха криминалисти. Тя ще върви паралелно с разследването за трафик на дрога срещу дъщерята на Цар Киро. Преди три дни спецченгета откриха 2 кг хероин у Събка Рашкова. Според разследващите мургавата принцеса внася дрогата от Турция, за да я препродаде на дилъри в "Столипиново". Повод за замесването й са солидни загуби на хазарт, които официално безработната дама инкасира през последните седмици.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама