Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8237852 www.bgdnes.bg

От "Манчестър Сити": Натрихме носа на УЕФА!

"Манчестър Сити" влиза във война с УЕФА, вече и открито. Собственикът на "гражданите" шейх Мансур бин Зайел ал Наян се заяде с европейската централа.

"Натрихме носа на УЕФА", е цитиран арабският милиардер от изданието "Манчестър Ивнинг Нюз", което той направил неофициално.
Английският състав победи с 2:1 "Реал" (Мадрид) на неговия стадион "Сантяго Бернабеу" в първи 1/8-финал в Шампионската лига. В началото домакините взеха превес, но така и не стигнаха до попадение, докато Иско в 60-ата минута не откри. Ответната реакция не закъсня и гостите първо изравниха с гол на Жезус (78), а Де Бройне удвои от дузпа пет минути по-късно.

Реклама

По-рано този месец УЕФА наказа "Сити" с изхвърляне от европейските турнири за следващите два сезона заради неспазване на финансовия феърплей в периода 2012-2016 г. Според централата в Нион от Манчестър дали неверни данни за спонсорски договори, за да могат да купуват по-скъпи играчи.

Мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола се превърна в наставника с най-много победи в елиминациите на Шампионската лига. Той има 28 победи в тази фаза от турнира, изпреварвайки колегите си Карло Анчелоти, Жозе Моуриньо и Алекс Фъргюсън, изчислява "Опта".
"Да победим на "Бернабеу" ни носи голяма радост. Не сме свикнали на подобни резултати, но това само показва, че можем да победим на всеки един стадион", коментира самият Гуардиола.

За колегата му от "Реал" Зинедин Зидан остана само да поздрави приятеля си Хосеп. "Гуардиола е най-добрият, доказа го в "Барселона", "Байерн", а сега и в "Сити". Но не се страхуваме от него или отбора му. Има реванш и ще направим и невъзможното, за да продължим напред", каза Зизу.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама