Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8239549 www.bgdnes.bg

Почина началникът на отбраната ген. Боцев

"Тъжна вест. Бог реши да прибере при себе си ген. Боцев. България загуби един честен офицер. Светла му памет!" Така доц. Милен Михов, депутат от ВМРО и зам.-шеф на комисията по отбрана първи съобщи в профила си във Фейсбук тъжната новина за смъртта на ген. Андрей Боцев, който заемаше поста на началник на отбраната.

Новината за смъртта на ген. Боцев бе потвърдена и от Министерството на отбраната. От повече от година генералът страдаше от тежко заболяване, но остана на поста си като началник на отбраната докрая.

Реклама

"С честната си служба в Сухопътните войски, с принципното си отношение и воля за решаване на наболелите проблеми във Въоръжените сили, с достойния пример на командир, загрижен за своите подчинени, генерал Андрей Боцев ще остави трайна следа в съвременната военна история на България", написаха от Министерството на отбраната.

"Бог да даде мир и покой на душата на честния и достоен българин - генерал Боцев! - написа във Фейсбук и министърът на отбраната Красимир Каракачанов -  Беше мъж на честта и боец. Днес българската армия изгуби един пример за подражание. За мен, като министър, този човек беше верен съратник в делото ми да възвърна славата на българската армия.

Няма да се откажа от общата ни мисия.

Почивайте в мир, ген. Боцев!

Изказвам най - искрени съболезнования на близките му!"

Ген. Боцев бе роден в Гоце Делчев през 1959 г.  През 1981 г. след като завършва военен университет е произведен в чин лейтенант и става командир на взвод. Целият му професионален път минава в Сухопътни войски като е командвал взвод, рота, батальон, полк и бронетанкова бригада. От юни 2014 г. стана командир на Сухопътни войски, а през 2017 г. бе назначен за началник на отбраната от президента Румен Радев.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама