Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8333110 www.bgdnes.bg

Доктор Здравка Методиева, снаха на пророчицата: Ванга предсказа лек за новите болести

 

Не се плашете, всичко лошо ще отмине, предрича феноменалната ясновидка

Коя е тя

Доктор Здравка Методиева е снаха на Ванга и живее с нея 22 години - от 1974 до смъртта на пророчицата през 1996 г. През това време е омъжена за Димитър Вълчев, осиновен син на проницателката. Здравка се обръща към Ванга с уважителното "майко", а пророчицата я нарича с хубавото петричко наименование за снаха - керко. Методиева е завършила Медицинска академия в столицата и продължава да работи като лекар кардиолог, ревматологог. Владее четири езика. Специално за читателите на "България Днес" тя разказва за предсказанията на Ванга, свързани с големите изпитания пред човечеството, и новите болести, връхлитащи света.

- Доктор Методиева, съдбата ви отрежда да живеете над две десетилетия близо до пророчицата Ванга. Вие сте сред нейното най-близко обкръжение. Винаги когато светът е сполетян от драматично събитие, каквото е пандемията от коронавирус, започват да се появяват тълкуватели на Ванга. Голяма част от тях никога не са я виждали. Разкажете какви наистина бяха предсказанията на пророчицата за големите изпитания, пред които ще се изправя човечеството?
- Истина е, че Ванга предсказа появата на нови болести. Казваше, че едни болести ще изчезнат, но нови ще се появят. Защото човекът много силно поразява природата. Земята ще си отмъщава, докато хората са заслепени от бясното желание да печелят все повече и повече пари. Това е голямата причина за всички болести и катаклизми, които ни връхлитат - алчността! Ванга говореше как "целият свят ще бъде в един кюп и всички ще се пекат на един огън". Но казваше, че и това ще отмине, когато хората престанат да мислят само за себе си. Когато се върнем към християнските добродетели, тогава ще бъдем избавени. Ванга не плашеше хората. Предричаше, че ще бъде намерено лечение не само за новите болести, които се задават, но и за рак и СПИН. Трябва да дойде точното време всичко това да се случи. Чувала съм думите й: Не се плашете, със страх не се живее. Човекът ще остане на Земята, човешката душа е безсмъртна!"

Реклама


- Какво трябва да се случи, за да започнат хората да живеят по-добре?
- Ванга казваше, че трябва да плащаме данък на природата, така както плащаме данъците на къщите си. Че не трябва да искаме много, защото не можем да му платим цената. По думите й, когато спре изпомпването на нефт от недрата на земята, тогава тя ще си отдъхне. И това ще стане скоро. Ванга предсказваше, че ще има много катаклизми, но човека ще го бъде.
- Относно бъдещето на България в несигурните времена какви бяха предсказанията на Ванга?
- Призоваваше българите в чужбина да се върнат в родината, защото тук е най-безопасно. Според нейните думи ще дойде време, когато трупането на пари ще спре и ще има хиляда години мир на земата. Но преди това ни чакат много изпитания.
- Вие самата сте лекар и сте била свидетел на феноменалните способности на Ванга. Как тя се отнасяше към средствата на нетрадиционната медицина?
- Ванга изпитваше огромно уважение към лекарите. Много е важно да се разбере, че нейните феноменални способности не са в противоречие с медицината. Когато при нея идваше болен човек, тя винаги го питаше: "Какво казаха докторите?". И съветваше: Ще отидеш при този специалист. И казваше името на лекаря, въпреки че може и никога да не го е виждала лично. Благодарение на дарбата си препоръчваше билки, които могат в допълнение да помогнат за лечението. Но за всеки конкретен случай казваше точно определена билка. Обясняваше, че на различните хора билките действат по различен начин. Дори и когато страдат от една и съща болест. Затова и не даваше да се записват рецептите й. Те бяха насочени към лечението на точно определен човек, а не към всички.


- Това означава ли, че за Ванга вярата в Бог, но и в големите възможности на съвременната медицина са в хармония и не си противоречат?
- Това е точно така! Ванга имаше голямо доверие на българските лекари, но също така вярваше безусловно в духовното начало у хората. За нея беше изключително важно човек да е кръстен в църква. Затова и тя самата стана кръстница на много хора. Ванга казваше, че когато се сложи миро на човека, който се кръщава, всички дяволи и болести бягат от него.
- В своите молитви към кой християнски светец най-често се обръщаше Ванга?
- Винаги носеше в себе си една икона на света Богородица. Съветваше всеки, който тръгва на път, да си вземе икона. Аз съм човек на медицинската наука, но съм и вярваща християнка. Никога не съм била религиозен фанатик, но е истина, че в трудни моменти сънувам Ванга. Случва се рядко в точно определен час от денонощието. Тогава съм получавала съвети от нея. Те са ми помагали да се справям с предизвикателства в личния ми живот. Вярвам, че и сега думите на Ванга ще се окажат истина. Човечеството ще се поучи от грешките си и ще излезем от изпитанията по-силни и обединени.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама