Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8350360 www.bgdnes.bg

"Байерн" ухажва Тер Стеген

Дори когато футболът по терените на Европа е замръзнал и всякакви прогнози за бъдещето на спорта са повече от рисковани, "Байерн" (Мюнхен) не спира да мисли за подсилването на състава си.

Баварците ще се опитат да привлекат вратаря на "Барселона" Марк-Андре тер Стеген, пише каталунският "Спорт". Преговорите между ръководството на "Барса" и футболиста за нов контракт са зациклили, като проблем се оказват парите, твърди изданието. От това могат да се възползват шефовете на "Байерн" (Мюнхен). За осъществяването на трансфера може да помогне и това, че титулярният вратар на баварците Мануел Нойер е в сложни отношения с почетния президент на клуба Франц Бекенбауер. Нойер иска дългосрочен договор, но от "Байерн" не са склонни да му го предложат, защото вече е на 33 г. и често получава контузии. Тер Стеген е с 6 години по-млад и има договор с "Барселона" за още два сезона. Ако контрактът не бъде подновен, цената му на трансферния пазар няма да бъде висока.

Реклама

На "Камп Ноу" имат куп проблеми за решаване, като в последните дни се заговори, че клубът може да продаде нападателя Антоан Гризман, за да върже разклатения си бюджет. Кризата с епидемията коронавирус удари силно всички клубове в Испания, особено тези, които трябва да плащат огромни заплати на звездите си.

Ръководството на "Барселона" се надява, че отборът ще може да започне тренировки на 27 април. Извънредното положение в Испания заради коронавирус засега е до 13 април. Всички футболисти на каталунците тренират в домашни условия по индивиуални програми и редовно общуват с треньорския щаб.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама