Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8358289 www.bgdnes.bg

В ЦСКА намаляват заплати

Ръководството на ЦСКА опитва да намали заплатите на футболисти и треньори във времето на пандемия от коронавирус. На “Армията” преговарят с играчи и служители с цел да облекчат разходите на клуба докато има принудителната пауза на първенството. Доста от футболистите получават заплати в порядъка на 10-15 000 евро месечно, което е сериозно перо в бюджета на клуба. В момента ЦСКА няма никакви приходи, а единствено разходи за възнаграждения, квартири, осигуровки, данъци. Целта е играчите да се съгласят намалят с поне 25% заплатите си и да подкрепят клуба в трудния момент. Още след спирането на първенството “червените” се оплакаха от задаващите се тежки финансови моменти и дори призоваха БФС за финансови компенсации. Това няма как да се случи и ръководството търси други начини за ограничаване на разходите. Очаква се по-голямата част от футболистите и треньорите да се съгласят да намалят възнагражденията си докато реално не изпълняват служебните си задължения.
В големия съперник “Левски” също текат преговори за намаляване на заплатите. На “Герена” до този момент са получили единствено 50% от възнагражденията си за януари. Ръководството се опитва да убеди футболистите да намалят наполовина заплатите си, докато трае паузата в първенството. Първоначалните преговори между директора Павел Колев и играчите вървят положително, като по-голямата част от тях са съгласни да направят компромис. На този етап българите в отбора са казали “да” на предложението, голяма част от чужденците също. Треньорският щаб начело с Петър Хубчев е съгласен с временното орязване на парите. По този начин “Левски” се надява да спести около 200 000 лева на месец. Единствено заплатите на юношите, които са най-ниските на “Герена”, няма да бъдат пипани.
При шампионите “Лудогорец” засега няма индикации за орязване на заплатите по време на кризата. Голмайсторът Клаудио Кешеру призна пред румънски медии, ча парите в отбора няма да бъдат пипани. "От клуба ни увериха, че финансовата част няма да бъде засегната, въпреки че периодът е неблагоприятен за всички - казва нападателят. - Клубовете трябва да осигурят пари, въпреки че не генерират и нямат доходи, но договорите са факт.”
Първи пример за солидарност с ръководството в трудния момент дадоха футболистите на “Славия”. Играчите на “белите” доброволно се отказаха от 25% от възнагражденията си, а ветеранът Георги Петков призова в останалите отбори да се направи същото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама