Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8358611 www.bgdnes.bg

Костюмът на Путин е американски за 62 лв., но в Русия свърши

Прави го компанията на милиардера убиец Джон Дюпон, който помагаше на българската борба

Защитният костюм, с който руският президент Владимир Путин посети заразени с коронавирус пациенти в болницата в московския район “Комунарка”, се оказа американски.

Реклама

Въпросният DuPont Tychem 2000 C CHA5 можеше да се купи от руския магазин за специализирано и защитно облекло “Техновиа” срещу 2727 рубли, или малко над 62 лв.

От магазина обаче съобщиха, че след като снимката на президента е била разпространена в социалните мрежи от близкия до Кремъл журналист Дмитрий Смирнов, бройките се разграбили за минути.

Костюмът е разработен главно за химическа и радиационна защита, като отговаря на трето ниво на сигурност. Напълно еластичен е с ластици на всички отвори, за да бъде затварянето по-добро. Шит е, като след това всичко е покрито с непромокаема лента, за да не пропуска. Двойният цип се затваря също така със самозалепваща се лента.

Гигантът DuPont до скоро бе под контрола на известната американска фамилия с това име. Един от нейните наследници бе известният милиардер Джон Дюпон, който бе запален по борбата. Той създаде клуба “Фокскечър” и привлече великия Валентин Йорданов в състава му. Идваше често у нас за световни първенства за ветерани.

На 26 януари 1996 г. в пристъп на умопомрачение Дюпон застреля в имението си олимпийския шампион Дейв Шулц, който бе треньор в клуба му.

Преценено бе, че Дюпон е душевноболен, но не и луд, и бе осъден на 13 до 30 години затвор. Почина зад решетките на 9 декември 2010 г. на 72 години. Все още е едиственият от списъка на “Форбс” за 400-те най-богати в САЩ, който е осъден за убийство.

Реклама
Реклама
Реклама