Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8389740 www.bgdnes.bg

Внасят боклуци и по време на епидемията

Вносът на боклуци у нас продължава и по време на карантината, наложена заради разпространението на епидемията от коронавирус, съобщават от предаването "Господари на ефира".  Противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата. И докато експерти обясняват, че това се дължи на атмосферното налягане, журналистите от предаването  получили видео, в което шофьор на камион показва своя товар: отпадъци с неясен, но ясно предполагаем произход.

Репортерката Виктория Симеонова се свърза с автора на клипчето, който сподели във видеоразговор защо е решил да снима съдържанието на товара и да не го достави на адрес в село Тополово, Асеновград. Според него това са отпадъци от Италия, които се смесват с такива от завод в Елин Пелин и оттам се превозват до различни ТЕЦ-ове за горене.

Реклама

След публикуването на видеото активният гражданин доброволно е напуснал работа и споделя, че предпочита да не работи, но да не спомага със замърсяването на въздуха.

“В България тези боклуци в момента трябва да бъдат забранени!” – това е посланието, което той отправи пред нашата камера и се надява то да достигне до управляващите.

Ние от “Господарите” очакваме адекватни мерки от Екоминистерството и незабавна проверка по случая. А ако и вие станете свидетели или жертви на подобни нередности, не се колебайте да ни сигнализирате!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама