Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8395185 www.bgdnes.bg

Включват коронавируса в церемонията по откриването на Токио 2020

Изпълнителният продуцент на церемонията по откриването на Токио 2020 Марко Балич заяви, че на събитието трябва да се отбележи кризата COVID-19, тъй като това е причината олимпиадата да бъде отложена.

Игрите през 2020 г. трябва да бъдат открити на 23 юли догодина поради продължаващата пандемия, която до момента има повече от 787 000 потвърдени случая по целия свят и повече от 37 800 починали.

Реклама

Балич каза, че подготовката както за церемониите за откриване, така и за закриването, е била почти завършена, преди вирусът да спре възможностите за провеждане на игрите, и италианецът смята, че първото в света отлагане на олимпийски игри трябва да се отбележи.

"Смятам със сигурност, че церемонията по откриването, която е прозорец на цялото човечество, ще трябва да отрази по някакъв начин какво се е случило", каза той в интервю за Reuters.

„Вече имахме прототипи и започнахме репетиции, бяхме в много добра форма. Мисля, че предвид това трудно решение, това, което нашият церемониален екип вече може да направи, е да си освежим идеите и да имаме уникална възможност да ги преосмислим и използваме, за да им направим най-голямото тържество с олимпийски ценности."

За първи път в историята на Олимпийските игри се отлагат игри, като последните са засегнати летни и зимни олимпийски игри в Лондон 1944 и Кортина д'Ампецо 1944, които бяха отменени по време на военно време.

Балич каза още, че ефектът, който вирусът е имал върху света, може да се използва като "ренесанс на планетата".

„Творческият екип ще трябва да признае случилото се“, каза той.
„В тази красива японска естетика те ще се обърнат към някакво послание за този нов начин на живот, с който всички трябва да се сблъскаме“, добави изпълнителният продуцент на церемонията по откриването.

Известни японски анимационни герои като Super Mario, Hello Kitty и Captain Tsubasa бяха споменавани като част от оригиналния сценарий на церемонията по откриването.

Реклама
Реклама
Реклама