Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8399767 www.bgdnes.bg

Диджей Джото спасява пенсионери

Добрият пример

Музикантът пазарува на съседите си, за да не излизат навън 

Голям купонджия, но и с добро сърце.
Популярният хасковски диджей Джото помага на пенсионери с покупките, за да не им се налага да излизат навън в опасните времена.
Иван Иванов, както е истинското име на музиканта, е приел присърце каузата да е доброволец за по-възрастните си съседи, които попадат в най-рисковата група на коронавируса.
"Поръчват ми лекарства и храни, основно зеленчуци. Затова отскачам до пазара, където мога да взема всичко накуп. Вече няколко пъти пазарувам на хората - вярвам, че трябва да правим добро и един ден то ще ни се върне", разсъждава диджеят.
Джото е привърженик на идеята да се носи маска, когато се излиза навън. Спазва също така дистанция с продавачите и не поема излишни рискове. Носи и ръкавици за всеки случай, тъй като най-лесно можем да се заразим с коронавирус чрез ръцете си. Готов е да вземе поръчките на всеки свой съсед, за когото е по-добре да си остане вкъщи. И препоръчва на възрастните хора да са отговорни и да се пазят, а за останалото може той да се погрижи.


Диджей Джото споделя, че няма търпение отново да има купони с много хора, на които той да е водещ и също да се забавлява. Но търпеливо ще изчака, докато извънредното положение приключи.
И докато помага на възрастните, музикантът не пропуска и младежта, като има собствено мнение за тяхното поведение.
"Влиянието на интернет, телевизиите, клубовете, всичко това създава у тях едно желание да копират фолкпевиците. Бащите им си идват от Белгия, Холандия и Германия, където работят, за да им купуват скъпи рокли, силиконови гърди, лифтинги, парафини. И всяко момиче се оприличава на отделна певица. Когато ги попитам защо товарят родителите си да им купуват рокли от по 2000 лв., ми отговарят: "Трябва да приличам на еди-коя си фолкзвезда, нали ще си кача снимките в интернет". Те живеят вече с този профил - социалният контакт е в интернет, пускат си интернет профила, гледат снимките си и казват: Ето, това съм аз", разсъждава Джото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама