Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8403418 www.bgdnes.bg

Венцеслав Стефанов: Клубове си оправят проблеми с вируса

Първенството може и трябва да завърши в пълния си цикъл


Ситуацията с пандемията от коронавирус е добре дошла за управниците на някои от българските футболни клубове, защото с нейно оправдание ще си решат проблемите с дадени играчи. За подмолни дейсвия от страна на собственици предупреди президентът на „Славия“ и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов.
Дюшеш идва намаляването на заплатите и съкращаването на разходите повсеместно, макар за някои това да не се налага. „Виждаме клубове, които жонглират със заплащането на футболистите си, у нас и в световен мащаб – коментира „белия“ бос. – Щели да намалят заплатите с еди колко си процента, пък после евентуални компенсации, не знам какво си – пълна каша. Като му отрежеш приходите и футболистът си тръгва, а ти това искаш – чиста работа. Не ти се плаща – оправдания имаш много, режеш си разходи, уволняваш, нали е карантина.“
На „Овча купел“ нещата не стоят така и служителите са сигурни за работата и парите си, признава Стефанов. „С футболистите си имаме договорка, спазва се. Няма нужда да прибягваме до оправдания, защото си имаме треньор и той решава кои играчи му трябват и кои – не. Казваме им в очите нещата независимо от вирус или не. Служителите са ни нужни, лесно ще ги уволним, но кой ще върши работата“, казва още президентът на „Славия“.
Според Стефанов шампионатът трябва да се доиграе в заложения в наредбата формат, а не да се отменят плейофите и да се увеличава броят на отборите в професионалните дивизии или каквото и друго да е решението.
„Първо, ако не се доиграе първенството както е предвидено, всички ще понесем финансови загуби, и то големи. Второ – има достатъчно време за плейофите. Казал съм си мнението в Изпълкома, че можем да рестартираме сезона още в началото на месец май, дори първите кръгове да се изиграят без публика. Няма да е приятно на празни трибуни, но не бива да се разтакаваме във времето.
За Купата не виждам проблем, има да се изиграят полуфинали и финал. Полуфиналите можем да ги направим в по един мач на неутрален терен, ако пък толкова се сгъсти програмата и по-кекавите се изморят, след като цял месец са почивали“, обосновава се Венци Стефанов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама