Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8406449 www.bgdnes.bg

Шеф Петър Михалчев с две бебета

„Мъжът на годината“ готви на новородените си бухалчета

Любимият женски бухал на топготвача Петър Михалчев стана майка и роди две бухалчета, научи „България Днес“.
„Пернатият ни приятел заема голяма част от свободното време на мъжа ми и двамата имат специална връзка. Той дори му готви и му говори като на човек“, похвали се съпругата на шеф Михалчев – Ина, която му е колежка.
Ина и Петър живеят в хармония със странния домашен любимец, който изобщо не бил своенравен, освен, че не обича много да спи вечер. Най-често с бухала си говори синът на готвачите – Марио, който е на 17 години.
„Семейството ни е свещено, най-много обичаме с жена ми да си правим кулинарни предизвикателства“, смее се Михалчев, който само преди месеци стана „Мъж на годината“ на конкурса на Дарик радио.
За свое най-върховно признание в кариерата си сочи честта да приготвя менюто на министър-председателя на Япония Шиндзо Абе и неговата делегация в продължение на месеци. Ина не скрива възхищението към съпруга си.
„Много се гордея с Петър. Той ме вдъхновява с ентусиазма си да открива нови вкусове и рецепти, които да съчетава с автентичните японски ястия“, смята жената на мастършефа.


Михалчев е известен у нас като майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята“ и „самурая“. 46-годишният софиянец от дете мечтае за печката. Създател е и на уникален стил, който изпробва в първата държава, в която готви – Малта. Той пробва комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. След това се обучава при най-добрият суши майстор в Токио, от който получава и диплома.
„Правил съм много пъти супа от прилеп, да. Но не ми е от най-любимите“, смее се готвачът, който по цял ден в дните на пандемия, експериментира с храна – пица с водорасли и оризовите хамбургери, са му се получили най-добре. „Само ножовете никой да не ми пипа – те са ми свещени, иначе съм готов да разделя кухнята и с жена ми“, смее се Михалчев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама