Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8407870 www.bgdnes.bg

Коби Брайънт влиза посмъртно в Залата на славата

Починалият трагично петкратен шампион в НБА Коби Брайънт ще влезе посмъртно в баскетболната зала на славата “Джеймс Нейсмит”, съобщава журналистът от Athletic Шамс Чарания в Туитър.

Брайънт загина злощастно през януари на 41-годишна възраст в хеликоптерна катастрофа близо до Ел Ей, при която починаха още осем души, включително и дъщеря му Джана. Баскетболистът прекара цялата си 20-годишна кариера в НБА с екипа на Лос Анджелис Лейкърс, предава БГНЕС.

Реклама

С тима той достигна до пет шампионски пръстена. Освен това Брайънт бе 18-кратен участник в „Мача на звездите“ и бе определен за „Най-полезен играч“ в лигата през 2008, като помогна и на САЩ да стане олимпийски шампион на Игрите в Пекин през 2008 и Лондон четири години по-късно.

Заедно с Брайънт в Залата на славата ще влязат Тим Дънкан и Кевин Гарнет. Това ще бъде обявено официално днес. За включване в Залата на славата са необходими 18 от 24 гласа от членовете на почетния комитет. Церемонията по включване на играчите ще се състои в края на август в Спрингфийлд.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама