Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8414963 www.bgdnes.bg

5000 лв. глоба за цинизми по НДК

19-годишен графитър бе глобен с 5000 лева за драскане на цинизми по фасадата на НДК, съобщават от Столичния инспекторат.
Независимо от ограниченията, наложени от извънредното положение заради коронавируса, в неделя следобед И. Д. от столичния жк „Младост“ се разходил до центъра и със спрей направил реклама на най-големия порносайт в света върху една от страничните фасади на НДК, близо до вход А3. Помагала му непълнолетна девойка.
И. Д. е заловен от Общинската полиция в момента, докато драскал по фасадата. Веднага са извикани служители на Столичния инспекторат, които са му съставили акт за административно нарушение. Съгласно общинската Наредба за управление на отпадъците, поддържането и опазването на чистотата на територията на Столичната община предвидените глоби за нерегламентирано драскане и рисуване са от 100 до 5000 лв.
"С оглед циничния характер на деянието, и то в условията на ситуация на въведено извънредно положение, ограничаващо безцелното движение на граждани на територията на СО, в случая Столичният инспекторат ще наложи максимално предвидената санкция от 5000 лв. въпреки собственоръчно написаното в акта разкаяние с текст: "Извинявам се за делата си", от страна на провинилото се лице", са категорични от Столичния инспекторат.
Освен наказанието за графитите И. Д. е отнесъл и още два акта от общинските полицаи – за увреждане на чужда собственост и, разбира се, за разходката си до центъра, с която е нарушил разпоредбите за извънредното положение. Предстои Регионалната здравна инспекция да уточни дали глобата за нарушаване на карантината ще бъде 5000 или 350 лева. А за увреждането на чужда собственост го чака дело по бързата процедура – наказанието за първо деяние вероятно ще е пробация.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама