Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8415492 www.bgdnes.bg

Малките хора с онлайн рехабилитация

Специалист следи на живо и напътства как да се правят упражненията

Рехабилитацията на малките хора у нас мина на онлайн режим. Клякане, разтягане, раздвижване, разпъване на ръце, крака, ханш и стави - всички те са вече дистанционни занимания пред компютър в реално време пред строгия, но справедлив поглед на специалист рехабилитатор.
"Експертът следи как се справяме и направлява какви упражнения и по колко повторения да правим. Колкото по-добри ставаме, толкова повече повторения и серии ни дава. Ето, аз се похвалих, че въртя колело 15 минути, вместо зададените 10 и сега ми дават вече по 15", сподели пред "България Днес" председателят на асоциацията на малките хора в България Светльо Чернев.


Тренировките им приличат на онлайн часовете по физическо възпитание на учениците, по време на които голяма част от преподавателите записват серия от упражнения в интернет платформи, а школниците тренират вкъщи. Други педагози предпочитат това да се случва на живо, както е в случая с хората на Светльо.
"След като приключи извънредното положение рехабилитаторът ще е необходим в нашия център, защото освен каране на колело и бягане на пътека има доста упражнения за разтягане, при които той ще бъде необходим физически. Някои от тях са много трудни и постепенно човек се усъвършенства в тях", каза още Чернев и добави, че от центъра на малките хора са обезопасили с маски и дезинфектанти 20 семейства от общността.
Сред малките хора няма заразени с коронавирус или такива с подобни симптоми. Една от мерките срещу заразата е центърът в столицата да затвори врати за публична дейност и да прекрати приема на външни хора засега. На телефон 0879 06 46 46 малките хора или техни близки могат да задават всякакви въпроси за общността и опасността от разпространение на Ковид-19. на живо и напътства как да се правят упражненията

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама