Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8421391 www.bgdnes.bg

Моделката и танцьорка Гентиана Халити: Ген. Мутафчийски да ме покани на среща

Харесвам военни и въоръжени мъже 

КОЯ Е ТЯ

Гентиана Халити е моделка, танцьорка, плеймейтка. Носителка е на три титли: първо място на конкурса "Мис Еротичен модел", подгласничка на "Мис Силикон" и второ място на "Мис Плеймейт". Гентиана е наполовина албанка, наполовина българка. Пред "България Днес" Халити разголва душата си за живота под карантина, липсите в изолация и защо не бива да се поддаваме на паниката.

- Гентиана, как минават дните ти в изолация?
- Дните ми и преди карантината бяха монотонни. Тренирам и предимно съм си вкъщи. Рядко излизам по заведения или молове. Единственото, което ми липсва е, работата. Именно тя е причината когато почивам, да избягвам заведенията. Сега тренирам у дома, чета повече книги и чистя и готвя всекидневно, поради липса на други забавления. Дори леко се вманиячавам с чистенето, което по принцип не ми е най-любимото нещо. Не мога да лъжа, че вече не ми е досадно.

Реклама


- Как се чувстваш здравословно?
- Здравословно се чувствам идеално, но не бих казала, че и емоционално е така. Липсата на яснота за продължителността на положението, липсата на лични доходи и тревогите за близките изнервят всекиго.


- Силна ли ти е имунната система и преди години как си се борила с грипа?
- Благодарение на хранителните режими, които от години спазвам, имам много силен имунитет. Повярвайте ми, бързите и пакетирани храни разболяват. Като дете се хранех предимно с тях и бях много кекава.


- Защо е важно да няма паника и хората да са разумни и спокойни?
- Факт е, че човекът спира да бъде такъв в кризисни моменти. Показва се реалната страна на всеки, реалните стремежи и първични нужди. Всеки се прави на велик, но тича за тоалетна хартия и захар. Важно е да няма паника, защото тя е с по-разрушителни последствия от самата пандемия. Хората са изнервени и буквално ще дойде ден, в който ще се бият за пакет ориз. Неслучайно казват, че бедността ражда престъпност и гладът е по-силен от тока.


- Какво ти липсва от живота преди коронавируса?
- Липсва ми работата ми и приятелите ми. 24/7 у дома убиват желанието ми да се наглася за някъде, да се гримирам и облека. Типично женските неща. Стремя се да потискам това, като се обличам официално и у дома, именно за да се чувствам жена. Истината е, че забраните са онова, което те карат да желаеш много по-силно това, което иначе не би желал в такава степен. Важи и за любовта с пълна сила!


- Научи ли се нещо ново, докато си вкъщи?
- Не бих казала, че нещо ново, а по-скоро се затвърдиха предишни впечатления. Например, че човек оценява именно, когато е лишен от нещо.


- Какво първо ще направиш, щом паднат забраните?
- Първото, което ще направя, е да видя новородената си племенница и малкия си племенник, които нямам търпение да нацелувам.

Реклама


- Какво ти е мнението за действията на генерал Мутафчийски?
- Не мисля, че цялата тази тежест и отговорност трябва да е върху генерала. Да, трябва да има дисциплина, иначе никога няма да се преборим. Българинът обича да се мисли за хитър, нарушавайки забрана, а всъщност е точно обратното. Много е жалко това. Нещото, които критикувам, както и всички сънародници, е нулевата финансова помощ. Сметките си вървят, а заплати няма. С какво ще се платят тези сметки? Това е казус, който може да доведе до гражданска война.


- А като мъж как би описала генерала?
- Падам си по въоръжени мъже и военни. В това отношение генералът ме спечели! Шегувам се, но само до някъде.


- Имаш ли любим колаж с него?
- Хуморът е начин да се надсмеем над трагичната си съдба. Всички колажи с Мутафчийски ме разсмиват. Имам един любим цитат от великия Мохамед Али - "Истината е най-забавната шега".


- Би ли го поканила на среща и какво първо би го попитала?
- Вероятно бих го попитала кога ще свърши този цирк, реална ли е заплахата и къде ще отидат 10-те милиарда помощ. Лошото е, че в това отношение съм старомодна и ще се наложи той да покани мен на среща.


- Яла си някога прилеп?
- Дори не знаех до скоро, че прилепите се ядат. Това само доказва извратеността на китайците. Аз не си падам по подобен тип експерименти. Изключително противна ми е дори мисълта.


- А друго екзотично животно?
- Най-екзотичното нещо, което съм яла, е жабешки бутчета и бяха много вкусни. Но с храната и с мъжете съм традиционалист.


- Имаш ли достатъчно тоалетна хартия вкъщи?
- Тоалетната хартия също стана повод за безброй видеа и мемета. Не разбрах целта на запасяването именно с нея. Наскоро получих подарък от 10 броя, трипластова! Много романтичен жест. Почувствах се окъпана в лукс, който е много модерен в момента.


- Защо хората са тъжни, че са затворени дискотеките, а никой не тъжи за библиотеките?
- "Дай на народа хляб и зрелище"... Хората масово не посещават библиотеки. Аз, например, доста чета, но в повечето случай директно от телефона си. Българинът обича да разпуска и това се случва по заведенията. Там е място за срещи с приятели, за свалки, танци... Балканската кръв ни е позната.


- Дай съвет какво да правим вкъщи, за да сме щастливи?
- Истината е, че насилственото затваряне вкъщи помрачава щастието ни. Въпреки това, не бива да униваме, а да използваме момента да свършим всичко онова, за което не намираме време в забързаното всекидневие. Спортувайте, четете, гледайте филми. Така или иначе нямаме избор в момента. Нека уплътним времето си с градивни неща.


- Призивът ти към читателите на "България ДНЕС".
- Да спазваме правилата, за да отмине този тъмен период по-бързо и всеки да се отдаде на любимите си забавления и занимания!Всичко ще бъде наред!

Иво АНГЕЛОВ

Реклама
Реклама
Реклама