Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8429240 www.bgdnes.bg

Веселин Плачков стана общински шеф

Отдел "Култура и туризъм" ще ръководи актьорът, изиграл Васил Левски

Актьорът Веселин Плачков стана общински шеф в Плевен. Изпълнителят на главната роля във филма "Дякон Левски" е назначен за началник на отдел "Култура и туризъм" в общината от 6 април.
"Да, така е. Спечелих конкурс за поста", поясни актьорът с най-поразяващо сините очи пред "България Днес". Надпреварата за мястото се провела на 31 март. Състезанието с кандидатите за шефския пост в общината минало в две части - тест и интервю. На него била допусната и още една кандидатка, но тя не се явила. Постът началник на отдел "Култура и туризъм" се овакантил, след като началничката му Стефка Григорова станала шефка на друга дирекция в общината.
"Твърде рано е да споделям идеи за развитието на отдела, на който съм назначен за ръководител. Реално са минали два дни. И не че нямам идеи, но сега работим в извънредно положение и това носи известни ограничения. Нека да бъде свалена карантината заради коронавируса и обществото да се върне към обичайния си начин на живот. Тогава ще мога да обявя повече подробности, което ще стане след съгласуване с ръководството, каквито са правилата в общината", обясни Плачков. Той допълни, че на този етап все още не може да прецени дали свободният дух на твореца ще се чувства комфортно в ролята на чиновник.
Длъжността началник на отдел "Култура и туризъм", съгласно приетата структура на общинската администрация и утвърдена служебна характеристика, е под прякото ръководство на шефа на дирекция "Хуманитарни дейности". Основната й цел е да подпомага кмета и ръководството на общината чрез дейности по планиране, организиране и провеждане на културните и туристическите изяви на територията на Община Плевен.
"За мен явяването на този конкурс не беше нещо ново, тъй като съм участвал и в други. Сега се изискваше малко по-различна и специфична подготовка. Въпреки това тя беше свързана с областта, в която съм от години - културата. Надявам се опитът и знанията, които имам в тази сфера, да бъдат от полза за развитието на културата в града", казва актьорът, който е родом от Плевен. В края на миналата година Веселин Плачков и Мариана Попова се изнесоха от София и се установиха в Плевен.
Новото амплоа на актьора като общински шеф идва месеци след като той стана един от екранните любимци на публиката заради превъплъщението му в ролята на Киро Християнина в тв сериала "Пътят на честта".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама