Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8539728 www.bgdnes.bg

Семейство с 11 деца на ръба

Бащата спира да работи за месец, спасяват ги дарители

Цял месец без никакви доходи и на ръба на оцеляването. Тази ситуация преживя в условията на коронавируса семейството на Ивелина и Красимир, които имат 11 деца. За случая разказа за "България Днес" адвокатът на семейството от Русе Петър Николов.
Бащата на малчуганите Красимир спрял работа за цял месец и семейството останало без средства.
"Сега вече работи, а с дарители организирахме и кампания за помощ на семейството. Тъй като децата учат, купихме таблет и телефон за дистанционно обучение", разказа адвокат Николов. Майката на малчуганите почти се разплакала, след като доброволци освен начин децата й да учат, осигурили храна, маски за цялото семейство и дори по Великден зарадвали хлапетата с много козунаци и яйца.
"Община Пловдив откликна на нашия апел в социалната мрежа и дари на семейството на Ивелина Зартова и Красимир Тодоров таблет и айфон, за да учат децата онлайн, енциклопедии и много храни. Лео Кадели също посети семейството и помогна, както и много други граждани. Направихме кампания в тяхна подкрепа, за да ги подпомогнем в кризата", разясни юристът. Той с облекчение разказа, че таткото на многодетното семейство Красимир вече се е върнал на работа и ситуацията е закрепена. Заради коронавируса множество семейства са изпаднали в ситуацията на Ивелина и Красимир, но и много дарители са откликнали и предоставят храна и най-необходимото на нуждаещите се семейства.
Адвокатът призна, че социалните служби продължават да "тормозят" семейството заради трудностите, които изпитва при отглеждането на толкова деца. "Помощ на книга и тормоз", възмущава се Николов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама