Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8604415 www.bgdnes.bg

Гавра с Асеновата крепост

Иво АНГЕЛОВ

Чернокожа жена се снима чиста гола на фона на Асеновата крепост. Провокативните кадри са направени през април от английската компания "Джи Ди Филмс", която се занимава с визуални изкуства и прави подобни клипове на значими обекти в целия свят.
Върху голата моделка са разляти бои в различен цвят, а тя танцува пред националния паметник на културата. Има и кадри, на които чернокожата е в укрепената църква "Света Богородица Петричка", но там и с дрехи. Клипът предизвика множество негативни коментари, че това е гавра с историческото ни наследство и клипът трябва да бъде свален от интернет.
"България Днес" потърси за коментар община Асеновград, която отговаря за охраната и поддръжката на крепостта.
"Истината е, че никой не ни е казал, че ще снима клип на Асеновата крепост. Тези хора са си купили билети за вход, влезли са и са снимали с църквата. По-притеснителните кадри са направени на разстояние от 500-600 метра от крепостта и не са на територията на Асеновата крепост. Затова и охраната не се е намесила, защото по закон не е забранено да се снимаш на завоя на пътя. Можеше да ни попитат и да преценим дали да им дадем разрешение, но се действали самостоятелно", коментира пред вестника Димитър Кирков, директор на общинското предприятие "Туризъм".
Той информира, че общината в Асеновград има ценоразпис за снимането на клипове на крепостта - 100 лева за час, 200 лева за два часа и 1500 лева за цял ден. Но никой от английската компания не е отправил запитване дали може да направи клип на историческия обект.
"Направено е нещо изключително неправилно. За мен това не е етично и морално. Имаме юристи, които ще обсъдят с роководството дали да потърсим отговорност от снимачния екип", добави Кирков.

Клип с оръжия в Съдебната палата

Видео с полуголи момичета и оръжия в Съдебната палата в София разбуни духовете преди няколко седмици.
Клипът на новата песен на Алек Сандър пресъздава живота на гангстери със скъпи и мощни коли. Обръща се внимание и на освободени момичета, които танцуват около марихуана. Клипът и снимките към него предизвикаха голямо притеснение и в Агенцията за закрила на детето. Причината - кадри на момченце, което в ръцете си държи пистолет, готово да стреля.
Заради клипа заснет в Съдебната палата в София, председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов беше отстранен като неин стопанин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама