Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8605047 www.bgdnes.bg

Домусчиев: През 2017 г. Божков е платил 21,7 млн. лв. на Нова тв за реклама

21,7 млн. лева е платил на Нова тв само през 2017 г. Васил Божков за реклама на хазартния си бизнес. Това става ясно от коментар на бизнесмена Кирил Домусчиев във фейсбук. Той уточнява, че тогава още не е бил собственик на телевизията.

Домусчиев определя като манипулативни публикации в медии на издателя Иво Прокопиев относно паметната записка с подписите на Божков и Домусчиев, която укриващия се в Дубай бизнесмен публикува във фейсбук преди дни. Домусчиев коментира и сигнала на Антокорупционния фонд до главния прокурор за въпросната паметна записка. Ето и целия коментар на Домусчиев:

Реклама

Бях решил да не се занимавам повече с обвиняеми, манипулатори и всякакви видове дребни душици, изпълзели в медийното пространство. Взимайки предвид вълната от внушения, която медиите на обвиняемия Прокопиев и гравитиращи около него субекти, начело с Божков ТВ изкараха, реших да посоча една от цифрите, която бившият приятел Васил Божков умишлено премълча. През 2017 г. (това е година и половина преди да купя Нова ТВ) приходите от реклама и предавания от Националната лотария в Нова ТВ са 21,7 млн. лв.!!!

Уважаеми, господа Манипулатори,

И шведските собственици на Нова ТВ по това време ли са рекетирали Божков или просто е било бизнес, без който Лотарията не може да се развива?! През 2018 г. Божков рязко е намалил рекламата, защото Нова ТВ не изневери на журналистическите принципи и морал и отрази дебатите по Закона за хазарта обективно, вместо да подкрепи Божков в битката му с Валери Симеонов, което той е поискал от телевизията тогава. Намаляването на ТВ рекламата доведе до спад на приходите на Лотарията през 2019 г. и това накара Божков да поиска от мен да договорим ново рекламно споразумение и подкрепа за индустрията срещу сивия сектор.

Факт е, че винаги Нова ТВ разграничава търговската от редакционната си политика! Факт е, че Нова ТВ е водещата телевизия в България и се радва на най-голямо доверие от зрителите!
Този факт Прокопиев и компания не могат да го преживеят и няма никакво съмнение, че ще продължат с манипулациите и клеветите.
Сетих се за Антикорупционния фонд на обвиняемия Прокопиев. Това е абсурдно! Смях!!! Да си направи и частен съд, и прокуратура!

На Божков мога само да кажа: Много ми падна в очите! Защитавах те на принципна основа през 2018 г. (преди да купя Нова ТВ). Ако знаех за укриването на такси и другите престъпления, това нямаше да се случи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама