Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8619046 www.bgdnes.bg

Тодор Батков: Време е за обединение

Бившият собственик на "Левски" Тодор Батков призова за пълно обединение сред "сините". Това се случи по време на празненствата по случай 106-годишнината на клуба. Адвокатът застана твърдо зад Наско Сираков, който най-вероятно ще бъде следващият собственик на отбора.
"Това е момент да се обединим и да застанем всички зад ръководството. Решението за Сираков е много добро, тъй като той ще обедини "синята" общественост. Нека с общи усилия да продължим напред в този момент", започна бившият собственик на Левски.
"За мен "Левски" е начин на живот, не просто идея. Така е и за моите деца. Поклон пред всички, които дават каквото могат за каузата. Трябва да продължим по същия начин, сега трябва да се привлекат и спонсори. Надявам се тази седмица акциите да бъдат прехвърлени", продължи Батков.
"Очевидно трябва да се направи сериозна организационна и финансова реформа. Спортно-технически също трябва да направим всичко възможно до края на шампионата да се представим на ниво. Криза обаче няма, а по-скоро има подем в любовта към клуба. Честит двоен празник, не е случайно, че "Левски" е създаден на този голям български празник. Клубът е символ на възраждането на българския дух", завърши Батков.
Венец на паметника на своя патрон Васил Левски поставиха Наско Сираков, както изпълнителният директор Павел Колев, бившият капитан Пламен Николов.
Наско Сираков под ръка с Кирил Ивков поведоха шествието, което премина през центъра на столицата и стигна до могилката до 22-ро училище, където на 24-и май 1914 г. група момчета от Втора мъжка гимназия учредяват клуба. Там имаше над 400 фенове на "сините". Към празника се присъединиха още старши треньорът Петър Хубчев, помощникът му Георги Донков, спортният директор Ивайло Петков и ветерани като Добромир Жечев, Емил Велев, Ангел Станков.

Наско: Ще говоря, като взема акциите

Наско Сираков не пожела да говори по темата със собствеността на "Левски".
"Искам да честитя на всички българи този светъл празник, както и да честитя на всички левскари 106-тия рожден ден на клуба", започна той.
"Легитимиран съм от цялата "синя" общност, но документално не съм легитимиран. Когато всичко завърши благополучно, ще свикам голяма пресконференция, на която да отговоря на всички ваши въпроси", обеща Сираков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама