Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8634161 www.bgdnes.bg

„Реал” дава четирима за Погба

„Манчестър Юнайтед” иска пари в кеш, тегли кредит в размер на 140 млн. паунда

„Реал” (Мадрид) продължава да напира за халфа на „Манчестър Юнайтед” Пол Погба. Треньорът на испанския клуб Зинедин Зидан лично настоява за привличането на френския национал. Слуховете за трансфер се засилиха още повече, след като от „Ювентус” вече се отказаха да си връщат бившата звезда.
Ръководството на „кралския” клуб е предложило на „червените дяволи” цели четирима играчи, които биха могли да бъдат включени в сделката като разменна монета. Вестник „Сън” съобщава, че става дума за карето Мартин Йодегор, Хамес Родригес, Лукас Васкес и бившия играч на „Манчестър Сити” Браим Диас. В условията на криза след пандемията от COVID-19 сделките, включващи бартер, стават все по-актуални.
На този етап от „Олд Трафорд” не са изкушени от идеята за размяна на играчи. Оле Гунар Солкаяер иска Погба да остане в отбора и да оформи тандем с Бруно Фернандеш. Клубът все пак едва ли ще спре французина, ако някой се съгласи да плати за него 90 милиона паунда в кеш.
Стана ясно, че ръководството на „Манчестър Юнайтед” е изтеглило кредит в размер на 140 милиона паунда. Обяснението е, че те ще бъдат използвани за справяне с кризата, причинена от коронавируса. Според английските медии по-вероятно е сумата да бъде използвана за входящи трансфери.
Преди седмица клубът, който е един от най-богатите в света, разкри, че вследствие на кризата дългът му е скочил с цели 42%. Въпреки това отборът не се отказва от намеренията си да бъде активен на трансферния пазар това лято.
Солскяер иска поне две силни нови попълнения, като големите му цели са Джейдън Санчо от „Борусия” (Дортмунд) и Джак Грийлиш от „Астън Вила”. На „Олд Трафорд” се надяват, че евентуалната продажба на Пол Погба ще влее допълнително средства в касата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама