Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8647840 www.bgdnes.bg

Елин Пелин се падна на матурите

Елин Пелин е авторът, който се падна на тазгодишния държавен зрелостен изпит. Вероятно това е било разочарование за много от зрелостниците, защото той се бе паднал и миналата година и много от тях не го учиха, предполагайки, че няма как две години подред да има едно и също.

Зрелостниците пишат есе или интерпретативно съчинение върху разказа "Чорба от греховете на отец Никодим" от Елин Пелин, съобщиха за БТА ученици, които излязоха от столични училища от държавния зрелостен изпит по български език и литература.
Матурата по български език и литература днес започна в 9.00 часа и още продължава. Зрелостниците отговарят на езикови и литературни въпроси от теста, който е с три модула, като последният от тях е 41-ият въпрос за написването на интерпретативно съчинение или есе. От Министерството на образованието и науката по-късно днес ще съобщят точната формулировка за темата за 41-ия въпрос. Тя беше изтеглена рано тази сутрин под номер 18 в МОН, но без да се съобщава нейната формулировка.
На изпитната сесия на матурите през май миналата година за 41-ия въпрос отново се падна Елин Пелин, като зрелостниците трябваше да напишат тогава интерпретативно съчинение или есе върху разказа "Косачи".

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама