Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8648381 www.bgdnes.bg

Драконовски мерки на US Open

"О, Боже! Връщам се на турнир", щастлив е Гришо

Изключителни мерки за успешното провеждане на US Open тази година въпреки пандемията Covid-19 предвиждат организаторите. Все още надпреварата е планирана от 24 август до 13 септември.
Една от мерките, които могат да се вземат, е чартърни полети да превозват тенисистите до Ню Йорк. Те ще пътуват с много малък екип, а не по с няколко човека до себе си.

Преди пътуванията всички играчи ще бъдат тествани за коронавирус. Освен това ще живеят в един общ комплекс и редовно ще им се проверява температурата. Няма да присъстват зрители, на корта ще има максимално малко съдии и други официални лица. Тенисисти и треньори няма да имат достъп до съблекалните в дните, в които провеждат тренировки.

Реклама

"Все още нямаме някакви окончателни решения честно казано, но обмисляме различни мерки. Все пак обаче основно сме концентрирани върху това да създадем безопасни условия около провеждането на турнира", разкри изпълнителният директор на тенис асоциацията на САЩ Стейси Алистър.

Междувременно Григор Димитров не скри радостта си от факта, че най-накрая ще участва в турнир пък бил той и демонстративен. Българинът прие поканата на Новак Джокович да се пусне на Адриа. Надпреварата стартира на 12 юни.

"Сега си казвам: "О, Боже! Връщам се на турнир", не съм бил на състезания от два месеца - сподели Григор пред Tennis Channel.- Треньорът ми Крис Гро ме успокои и ми каза да я карам по-полека, да не се напрягам. Истината е, че всеки ден се радвам, че ще съм на корта."
Той разказа за живота си по време на пандемията от коронавирус.

"Прекарах доста време на корта и имах време да работя върху някои аспекти от играта ми - обясни Димитров. - Миналата година бях контузен по това време и нямаше как да тренирам. Малко по малко се приспособих към условията по време на карантина. Интересни времена бяха. Най-трудното нещо беше да не знаеш колко точно да тренираш, за кога да си готов. За какво точно да се готвиш. С треньора ми седнахме и просто се разбрахме да начертаем план. Тренирах само с Крис Гро. Мисля си, че той е човекът, с когото съм прекарал най-много време в живота ми. Но всеки ден гледах ранглистата. Където ми се спреше пръста си представях, че играя срещу този опонент. Това е готино и свърши работа. За рождения ден получих огромна торта. Не успях да го отпразнувам подобаващо. Всъщност това исках, голяма торта. Баща ми се обади и каза: "Ти всъщност си празнуваш рождения ден", а аз му отвърнах "Да, татко, имам торта". А той каза: "Браво, за първи път от 20 години ти се случва"." Григор се върна и към финалите на АТП в Лондон през 2017 година, които спечели.

"Тогава важното бе просто да участвам, да успея да се класирам - каза той. - Всичко беше като илюзия. По време на мачовете усещах, че не мога да загубя. От някои от мачовете дори си спомням статистическите показатели. Знаех, че няма как нещо да не се обърка, но си казах, че трябва да продължа. На финала играх срещу Давид Гофен - за пети път през годината. Битката беше невероятна, играхме най-добрия си тенис. Няколко точки решиха мача. Спомням си как се молех да пропусне онова воле." 

Реклама
Реклама
Реклама