Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8657703 www.bgdnes.bg

Три варианта за Пулев - Джошуа

Боксовата сага между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа има три възможни варианта за разрешаване, научи "България Днес" от източници, замесени в преговорите.

Първоначално битката беше насрочена за юни, но се отложи за неопределено време заради пандемията коронавирус. Заразата все още не е затихнала и това затруднява избора на място на срещата.
Ключовият фактор ще бъдат приходите от билети и телевизионни права. Те трябва да са минимум $35 млн. долара. От тях се очаква Джошуа да прибере поне $15 млн. Кобрата ще вземе от $5 млн. до $10 млн. Останалите ще бъдат за промоутъра на шоуто Еди Хърн.
Най-актуалният вариант е срещата да се проведе в последните три месеца от годината във Великобритания. По същото време се очаква да тече и новият сезон във Висшата лига по футбол плюс всички останали спортни събития на Острова. Ако ситуацията с коронавируса бъде облекчена, тогава ще може да се ползват пълните капацитети на съоръженията. При подобен развой битката отново ще се проведе в Лондон на стадиона на "Тотнъм".

Реклама

Вторият вариант е срещата да се състои в Саудитска Арабия. При този развой отпада нуждата от пълни трибуни и големи приходи от билети. Антъни Джошуа и Анди Руис получиха сериозни хонорари в техния реванш, който се проведе в Дирия. Властите в арабската държава се бръкнаха с $37 млн., за да докарат боксовото зрелище. Подобна сума ще покрие хонорарите на Пулев и Джошуа. Проблемът пред Саудитска Арабия отново е коронавирусът. В момента заразата е в своя пик, а над 2000 жители на петролната държава се разболяват дневно.

Третият вариант ще пренесе мача на Балканите. За подобен развой настоява мениджърът на Кобрата - Ивайло Гоцев. Той смята да организира битката в Загреб или Истанбул. Дестинацията не се нрави на Еди Хърн, защото Джошуа ще бъде на чужда територия.
Хърватия е перфектен домакин заради отличните резултати в битката с коронавируса. Държавата има общо 2245 потвърдени случая, а в последната седмица новите заразени се броят на пръсти.
Проблем в насрочването на мача може да е травмата в коляното на Джошуа. По предварителни данни тя не е сериозна, но в момента британецът не тренира на пълни обороти. Той има нужда от 3-месечна пълноценна подготовка, за да се бие с Пулев. Това означава, че мачът ще се състои най-рано през октомври.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама