Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8658632 www.bgdnes.bg

30 лева за ол инклузив

Критичният минимум от 30 лева стигна ол инклузивът по родното Черноморие.
Наши хотелиери драстично свалят цените, за да привлекат туристи след пандемията от коронавирус. И въпреки че сезонът официално беше открит на 1 юни, родните плажове продължават да пустеят.
Срещу три десетолевки в Созопол не само може да спите и да се храните по три пъти на ден, но и в цената е включено използването на басейн и паркинг. В Черноморец се предлагат нощувки по 15 лева, но без включена закуска. В Лозенец срещу 45 лева двама души получават нощувка и закуска, което е оферта, която в минали години трудно можеше да бъде открита.


С предложения атакуват и планинските ни курорти - в Боровец предлагат нощувки със закуски за 20 лева, а в Елена за 24 лева получавате същите условия, но и включена вечеря.
Слънчев бряг е готов да посреща туристи, но чужденци няма, а само българи, които отива за събота и неделя. Плажовете са пусти, като тази година чадърите и шезлонгите на пясъчната ивица ще са с цена 4 лева. Всеки турист, който потърси медицинска помощ, ще бъде проверяван и за коронавирус, обясняват медици, които осигуряват спешната помощ на плажа.
Първите туристи по Северното Черноморие вече пристигнаха, като в курорта Албена има над 300 души. Хотелиерите твърдят, че правят всичко възможно, за да осигурят перфектните условия. Организацията на плажовете също е готова, като през този сезон чадърите ще са на разстояние 7 метра един от друг.
Драстични мерки наложиха и в съседна Гърция, където традиционно ходят хиляди българи. Плажните барове ще работят и ще предлагат фрапета, кафета и други напитки, но музиката е забранена, решиха властите в южната ни съседка. На всеки плажуващ се полагат противоепидемичните 25 кв. м, а чадърите са на 4 метра един от друг. На плажа са забранени всякакви организирани събития - купони, рождени дни, футбол, волейбол и други колективни игри.
Ако правилата не се спазват, глобите са от 5000 до 25 000 евро и затваряне на плажния бара за срок от 15 до 20 дни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама