Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8660799 www.bgdnes.bg

Мутафчийски с благодарности към всички, спомогнали за съхраняването на животи

Днес бе последният редовен брифинг на щаба. Той ще продължи да работи до 31 декември.

Председателят на националния оперативен щаб ген. Мутафчийски благодари на "всички, които спомогнаха да се съхранят много животи",

Реклама

Неговите благодарности бях публикувани на страницата на ВМА във фейсбук.

"В днешния ден искам да благодаря на всички гражднаи на Р България, които със своята дисциплина успяха да запазят своето здраве и здравето на техните близки. Това нямаше как да стане без тази самодициплина.

Благодаря на всички наши колеги, които работеха много усърдно, успяха да се реорганизират болниците, благодаря на всички болнични директори, които проявиха разбиране и най-вече на тези, които работеха на първа линия и които и в момента се справят с този огромен проблем.

Благодаря на областните управители и кметовете, защото те бяха едни от първите хора, които се мобилизираха и със създадените областни щабове, оказаха решителна подкрепа.

Благодаря на всички добворолци, които участваха в този процес. Те бяха от различни сфери, но всички с една и съща мотивация – да бъдат полезни.

Искам да благодаря на правителството за навременните и решителни мерки, които спомогнаха да не се случат неща, които се случиха в други страни като Италия, Испания и т.н.

Благодаря на органите на МВР, които се оказаха в даден момент най-полезните хора, които отговаряха за спазването на карантината.

Реклама

Благодаря на Министерство на здравеопазването, което показа изключитеолна адекватност, благодаря на РЗИ-тата, които и сега продължават да не спят.

Благодаря на Логистичния щаб и на цялата индустрия, която се мобилизира, за да могат нашите екипи да бъдат защитени.

Благодаря на всички, които допринесоха за преодоляване на тази криза.

Благодаря на медиите, защото ако не беше ежедневното отразяване на актуалната информация, на текущите проблеми, на популязизиране на всички мерки, нямаше да има този ефект. Благодаря Ви, че представяхте различни мнения, за да могат гражданите да направят своя информиран избор – дали да повярват на едната или на другата страна. Щастливи сме, че те повярваха на тази страна, която им спомогна да съхранят много животи.

Благодаря на колегите от Националния оперативен щаб, както и на нашите тихи съдружници (жестомимични преводачи), които доведоха всички наши послания до около 200-300 хиляди наши сънародници.

Благодаря на всички!"

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS
Председател на Националния оперативен щаб
Началник на ВМА

Реклама
Реклама
Реклама