Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8668284 www.bgdnes.bg

Ограбиха "Ритон"!

Неизвестни отвлякоха с джип кучето на дуета

Дано това не е началото на нещо по-страшно, взел съм мерки, казва Здравко

За втори път любимото куче на Катя и Здравко от дует "Ритон" изчезва!
Ако преди 8 години Лъки е бил харесан и прибран от съседи, а след това е успял да избяга и да се върне при стопаните си, то този път той е отвлечен! Това доказват камерите от двора, заснели покушението над животното.
"Силно се надявам това да не е прелюдия към нещо по-страшно, насочено към нас. Това куче за нас е всичко, но по принцип не е породисто и не би трябвало да представлява интерес за някого. Имам камери, взел съм всички предпазни мерки, имам и такива, които се надявам никога да не използвам. Ако някой крои нещо срещу нас, трябва да знае, че няма да успее!" - сподели съпругът на Катето от дует "Ритон" - Здравко Желязков, пред "България Днес". Двамата с Катето са притеснени за домашния си любимец. Силно се надяват той скоро да се върне вкъщи.


Haглaтa cлyчкa ce paзигpaлa пpeди няколко дни - нa 29 мaй. Kpaжбaтa ce cлучва, дoкaтo кpacивaтa живoтинкa пpaвелa тpaдициoннaтa cи paзxoдкa oкoлo имoтa нa нaй-уcпeшния бългapcки дует. Бpoeни минути пpeди кучето дa ce пpибepe у дoмa, в paйoнa нa къщaтa нa пoпуляpнитe певци спира джип. Haглeцитe пpибират Лъки в колата, cлeд което пoтeглят cвeткaвичнo. Пoтвъpждeниe зa тoвa дaвaт и oxpaнитeлнитe кaмepи нa къщата, които Здравко веднага проверява, след като установява липсата на кучето.
Тъй като ситуацията се разиграла по тъмни доби, не се виждат достатъчно ясно нито хората, нито автомобилът, с който е извършено безочливото престъпление. Катя и Здравко допускат, че кучето им е било наблюдавано известно време и ситуацията е добре планирана. Въпреки всичко те се надяват съдбата отново да им върне любимия Лъки здрав и невредим.
През 2014 г. неизвестни отново отвличат кучето на дуета, което е друго, но пак се казва Лъки. Неизвестните извършители тогава искат пет бона откуп. Правят го, като пускат есемес и до двамата певци.
"Много се чудихме тогава дали да информираме полицията, но не го направихме", сподели Катя.
Ритонците на плащат парите и никога повече не виждат домашния си любимец. Сега те имат подозрения, че отново може да става дума за искане на пари.
Преди години известните ни изпълнители отглеждаха две кучета и черна котка. "Джули, Златка и Барби се разбираха идеално, много ни обичаха и дори ни ревнуваха", смее се Катя. Джули е пинчерка, Барби била черна, а уличната превъзходна кръстили Златка.
"Отглеждахме ги като част от семейството, но малката Барби бе убита от дете с въздушна пушка. 15-годишно тогава я простреля. След това дълго време се съвземах. Казвах си: "Как да пея, като душата ми ридае", спомня си днес ритонката.
Въпреки мъката и надеждата за отвлеченото куче дуетът няма да спре с концертите си в страната. Извънредното положение осуети плановете им. Наложи се обичаните изпълнители да отменят плануваното лятно турне, тъй като стопирането на всички събития възпрепятства подготовката му. Въпреки това Катя и Здравко ще работят лятото. Те имат участия по частни партита из цялата страна, а поканите за концерти вече са започнали да валят с разхлабването на мерките. Големи концерти дуетът също ще има, но след като се успокои напълно обстановката.
"С короната ще се справим, но има един по-лош вирус и това е лошотията на хората. Доброто изчезва и трябва да си го върнем. Но все пак смятам, че ние сме корав народ и един ден ще успеем да го направим", надява се Здравко Желязков от най-успешния дует "Ритон".

Реклама

И Сто кила остана без любимец

Голяма мъка по отвлечено куче изживя и рапърът 100 кила преди няколко месеца. Изпълнителят имаше любимка - кучето Яна. Животинчето е на неговото гадже, но певецът бе силно привързан към него. Кучето е порода американски кокер шпаньол и Килата често го разхождал. "Изчезна в Добрич. То се разхожда из Добрич, откъдето е приятелката ми.

Цигани са го откраднали - проплака тогава Килата. - За последно знаем, че три ромчета са се навъртали около Яна. След това следите й се губят. Най-вероятно са я взели", добавя изпълнителят. Въпреки че кучето не е скъпо, Килата прави всичко по силите си да го намери. Той обикаля града и околията, за да открие верния си приятел. Рапърът дори ходи до ромското гето в града, но без успех. Яна е любимката на цялото семейство и трудно приемат, че я няма в къщата им. Животинчето е на 6 години и е отгледано от близките на гаджето на изпълнителя. "Ще платим на този, който я намери", категоричен е Килата. За съжаление, домашният любимец на рапъра така и не се открил.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама