Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8759106 www.bgdnes.bg

Крушчич VS Бруно

Сърбин и босненец посягат към купата

Милош Крушчич се закани ЦСКА да спечели Купата на България и да зарадва феновете, които вече четири години чакат трофей. Сърбинът определи мача с "Локо" за най-важния през сезона, въпреки че дори и при победа той най-вероятно ще се раздели с поста си.

"Това е най-хубавият и най-важен мач за нас - каза Крушчич. - Радвам се, че сме на финал и ще можем да се борим за трофей. Виждам голяма мотивация, както в отбора, така и при феновете. Надявам се да спечелим Купата на България."

Реклама

Сърбинът няма проблеми със състава като единствения отстъстващ ще е австралиецът Томи Юрич. Той бе диагностициран с коронавирус в навечерието на дербито с "Левски" и все още не тренира с отбора.

"Като треньор мога да налагам модела на игра на футболистите, но най-важното е как те ще се справят - заяви наставникът. - Има много компоненти за победа - мотивация, подготовка, настроение. "Локомотив" играе силно, особено в средата на терена. Знаем техните силни страни. Внимателно сме ги проучили. Ако спечелим, сезонът ще бъде добър. Всички чакат този миг. Нашият отбор лека-полека израства. С всеки изминал мач прогресираме. Този финал е бонусът за свършената от нас работа. В ЦСКА винаги има напрежение. Аз и футболистите свикнахме - всеки мач е финал за нас. Няма да крия, че съм мотивиран да спечеля Купата, това ще ми е първи голям трофей. Задачата ни е да зарадваме феновете. Не сме тренирали дузпи. Причината е, че първо евентулно ще има продължения. Не искам да напрягам футболистите, знам кой може да изпълнява дузпи."

Треньорът на "Локомотив" (Пд) Бруно Акрапович иска красив футбол и победа от отбора си на стадион "Васил Левски". Босненецът може да влезе в историята, правейки нещо невиждано досега - "Локо" да спечели втора поредна Купа на България.

"Очакванията са големи! - заяви Акрапович на брифинг преди мача. - Отиваме да спечелим трофея. Шансовете са 50 на 50. Играхме преди няколко дни с ЦСКА, знаем техните качества. Много тактика тук не помага. Излизаме без страх. Трябва да дадем всичко от себе си, да играем хубав футбол, да създадем шансове и да вкараме гол."

Според Акрапович загубата с 1:6 от "Лудогорец" в последния кръг на Първа лига няма да окаже негативно влияние върху отбора на финала. Срещу шампионите част от основните играчи на "черно-белите" получиха почивка за да бъдат свежи за мача на сезона.

"Всички са здрави, всички са окей - каза Бруно. - И двата отбора заслужават да са на финала. Радваме се, че отново сме тук. Искаме да спечелим и да зарадваме нашите фенове. Доколкото разбирам, голяма маса ще отиде в София. Сега имаме по-голямо самочувствие, за разлика от миналогодишния финал. Надявам се качеството, което показахме през целия сезон да го покажем и утре във финала."

Реклама
Реклама
Реклама