Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8774777 www.bgdnes.bg

Цончо Колев, треньор на Борис Станчов: Покриха смъртта на починал боксьор

Разследваният мениджър най-сетне се появи, отказва да говори

"Смъртта на починалия в Албания боксьор Борис Станчов беше покрита!" Това обяви Цончо Колев, треньор на покойния младеж.
Вече десети месец тече разследването по мистериозната кончина на 21-годишния софиянец. Боксьорът колабира по време на боксов мач в албанския град Шкодра.

Час по-късно Станчов издъхна в болница.
"От прокуратурата и полицията не казват нищо на семейството. Наскоро говорих с майката и таткото на Боби. Те не знаят нищо ново за смъртта на сина им" - сподели Цончо Колев, който живее в Маями (САЩ). - Виждате какво се случва в държавата. Кой се интересува от едно малко ромче? Мениджърът Венци Георгиев, който заведе Боби в Албания, се покри и никой не го търси за нищо."

Реклама


Случаят придоби криминален оттенък заради скандалните обстоятелства около участието на Борис Станчов на боксовата среща в Албания. Българинът се боксира под името на своя братовчед Исус Величков. За целта покойникът ползва чужда лична карта. Освен това неговите медицински документи са фалшифицирани. Задължителните разрешителни след ядрено-магнитен резонанс на мозъка и лабораторни изследвания за СПИН и хепатит са били с фалшиви подписи и печати. Здравният картон е заверен от доктор Михаил Николов, който практикува на 100 км от седалището на боксьора и никога не е виждал Борис Станчов.
"Чудно как при толкова фалшиви документи и свидетели нищо не става - допълни Цончо Колев, който през годините е бил треньор на Алексей Петров, Серафим Тодоров и боксовата легенда Бърнард Хопкинс. - Детето беше много свястно. Само се оправяше в живота. Изкара шофьорски курс. Помагаше на своето семейство. Имаше човешки качества и се бореше."


Мениджърът на боксьора Венцислав Георгиев е сочен за основен виновник. Той беше изчезнал за дълъг период от време, но "България Днес" успя да го открие. "Няма да говоря по случая", заяви агентът. Той не беше задържат в ареста, но му беше поставена мярка за неотклонение - забрана да сменя адреса на пребиваване, без да уведоми властите.
Властите в Албания също започнаха разследване, но то няма как да бъде завършено заради отсъствието на свидетелите.
Непосредствено след смъртта на Борис Станчов Венцислав Георгиев и останалите негови боксьори са се прибрали директно към България. Мениджърът дори взел паспорта на загиналото момче. Албанските полицаи са намерили хапчета виагра в багажа на Борис Станчов. В блистера е имало три празни места. Обяснението на мениджъра Венци Георгиев пред униформените било, че медикаментът е за лечение на зъби. Друг боксьор, който пътува за фаталната боксова галавечер в Албания заедно с мениджъра и Борис Станчов - Руслан Николов, направи скандални разкрития. Той разказа как Венци Георгиев го е карал да лъже за истинското име на покойника. Руслан Николов добави, че два часа преди злополучния мач мениджърът е дал на Боби Станчов ампула с неизвестно съдържание.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама