Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8779315 www.bgdnes.bg

Подкрепят проф. дфн Анастас Герджиков за председател на Съвета на Висшите училища в България

На 7 юли в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" ще се състои заседание на Съвета на ректорите на Висшите училища на Република България, на който ще се избере нов председател.


Съветът на ректорите на Висшите училища на Република България е създаден през 1992 г. и обединява ръководствата на всички български университети с различни полета на обучение и научни дейности, с различни мащаби и място в световната листа на университетите. Едни от основните цели на Съвета са да защитава общите интереси на висшите училища пред обществените и държавните институции, да участва във формирането на държавната политика в областта на висшето образование, да подпомага доброто сътрудничество между университетите и др.

Реклама


В официално съобщение до медиите Управителният съвет на Камарата на преподавателите от висшето образование изразява своята подкрепа за кандидатурата на проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на СУ "Св. Климент Охридски".

"Като познава неговите професионални и управленски качества, вярва, че като председател на Съвета на ректорите той ще работи за осъществяване на целите му, в това число за подпомагане доброто сътрудничество между университетите и други организации, работещи в полза на висшето образование у нас", се казва в съобщението.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама