Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8788276 www.bgdnes.bg

Дейвид Джеймс се подиграва с Бербатов

Бившият английски национален вратар Дейвид Джеймс се подигра на Димитър Бербатов, с когото се скараха жестоко в индийския "Керала Бластърс". Там Джеймс бе треньор, а Берба бе голямата звезда в отбора. Но ексиграчът на "Ливърпул" не разчиташе на българина, който изригна и го нарече "най-лошият, който се мисли за треньор". Преди това двамата бяха в добри отношения и Дейвид дори участва в големия благотворителен мач на Берба в София. 

"Имах свой план как да направя нещата и той се базираше на равнопоставеност и липса на звезди - разказва Джеймс в интервю за "Гардиън". - Нямах суперзвезди в отбора и тартори. Всеки получаваше еднакво отношение. А това невинаги работи. Бербатове не беше доволен да не бъде в игра за този последен мач и го разбирам. Бил съм в тази ситуация. Мислиш си, че можеш да играеш и още един мач, и още един сезон... Вкарахме го в някаква форма за периода му там, но беше трудно. Говорим и за характер, той не е от хората, с които бих се сближил, въпреки че бях съпричастен с него. Уес Браун, например, също беше при нас и беше невероятен в Индия. Той общуваше с всички, събираше играчите да гледат в стаята му мачове от Висшата лига. И така вечер след вечер. Фантастично!"

Според бившият вратар в Индия се иска да си физически добре подготвен и бърз, а Бербатов "имаше проблем с първото и никога не е бил силен във второто". Той разкрива, че не е искал българина в отбора, но той е бил привлечен от предшественика му Рене Мюленстийн. Джеймс признава, че Бербатов вече дори не го поздравява. "С цялото ми уважение към Димитър, когато се видяхме миналата година в Сингапур за един демонстративен мач, аз му казах "Здрасти", а той...Опита да ми вкара гол, но не успя. Може да се каже, че спечелих тази битка."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама