Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8797578 www.bgdnes.bg

Баща на гадже плаши Данчо Караджов с пушка

50 г. не съм изневерявал, казва вокалистът на "сигнал"

Данчо Караджов от "Сигнал" е от малкото мачовци на рок сцената, за които няма митове и легенди за сексуалните им подвизи вън от брачното ложе. Рок звездата винаги е имал чувството, че се е родил женен. Среща съпругата си Мариана, когато е на 18, а тя на 15. Силна ученическа любов ги свързва вече 50 години. Щастливото семейство ще отбележи празника си на морето, където от години имат къща в Равда.
Заради Мариана подозрителният й в началото баща вади пушката да гърми по бъдещия си зет, но любовта на младите побеждава. Началото Данчо си спомня като ден-днешен.
"Видях я на 2 август 1970 година в Ахтопол. Бях завършил техникума по художествени занаяти и се подготвях да кандидатствам в художествената академия. Вземах допълнителни уроци, въпреки че в техникума ни обучаваха професори от академията и се рисуваше много. Бях подготвен, но няколко дни преди изпитите за голямо разочарование на баща ми взех китарата и отпраших към морето."
Бъдещият музикант няма разумно обяснение защо го е направил, но сякаш съдбата му намига щастливо. Качва се на влака до Бургас, там хваща автобуса и привечер е в Ахтопол. Сестра му е от 2-3 дни там, достатъчно да разузнае как седят нещата. Данчо пита уж на майтап сестра си има ли гаджета, а тя възкликва: "О, да. Има едно убийствено маце - руса красавица със сини очи. Но е малка - на 15 г."
Йордан е на 18. Любопитството му е събудено. На другия ден на плажа обектът се задава. Данчо и Мариана се запознават и младежът влиза в общата тайфа. С китарата и гласа си Караджов отвява конкуренцията за красивото момиче. И свирейки, един ден се обръща към Мариана: "Искам нещо да ти кажа. Харесвам те!", спомня си музикантът. Мариана също показва, че нещо се е зародило между двамата. След десетина дни Данчо се прибира в София, а тя остава с майка си. Но като се връща в София, му звъни на домашния. И първа, трета пета среща... Мариана е в 8 клас. И така в срещи и изпращания и с много страст преминават 6 години. После Мариана почва да пътува с него по концерти, когато ревнивият татко на момичето позволява. Но Данчо му показва, че може да му има доверие. Става след драматична развръзка между двамата. Бай Иван е ловец, има браунинг. Една вечер влюбените гълъбчета закъсняват и Данчо изпраща любимата до тарабите на оградата. Бащата на Мариана е гневен, излиза с браунинга и вика: "Сега ще те застрелям, копеле французко!". Французко, защото бабата на Данчо е македонка и има право 4 пъти годишно да ходи в Сърбия при родата. След месеци Данчо го пита: "Докторе, защо даже и с пушка ме гони?". А той: "Ми откъде да те знам, че си толкова добро момче. Тя нямаше още 16 години, а вече с гадже. Кой баща ще го приеме нормално?". От тогава двамата са неразделни.
"Една вечер бях заспал на пейка, до сутринта. Събуждам се и си казах - трябва да се оженя. - спомня си Караждов. - Мариана е първата ми и единствена любов. Тя е истинска жена - шиеше ми сама концертните дрехи, плетеше и шиеше и на децата, защото всичко тогава бе конфекция. Идваше с нас на концерти. Дори работи 2 години с групата. Никога не съм й изневерявал и няма да го направя", споделя с днешна дата музикантът, който винаги е бил обграден от съпътстваща армия фенки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама