Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8804357 www.bgdnes.bg

Мегафараонката Ружа се връща от изгнание

Сензационната поява се очаква в Букурещ

Събитието на годината е обявено за края на август

Сензационно появяване на Ружа Игнатова се очаква в края на август в Букурещ. Изчезналата без никаква следа българка, основателка на компанията, търгуваща с криптовалутата One Coin, се очаква да се появи в румънската столица на среща, рекламирана като Събитието на годината.
В мрежата за видеосподеляне YouTube се появи близо едноминутно клипче, на което на румънски се анонсира срещата под наслов "Легендата за One". Тя ще се проведе от 21 до 23 август. Освен че е посочено, че домакин ще е Букурещ, няма повече данни за конкретното място.
Рекламният спот се разпространява доста апокрифно и е гледан по-малко от 200 пъти, въпреки че е качен още на 10 юни. В същото време той е направен изключително професионално: компютърни графики се редуват на фона на разтърсващо музикално оформление. Клипът е попаднал в полезрението на журналиста Никола Джорджевич. В онлайн изданието Emerging Europe той публикува пространен материал, посветен на Ружа Игнатова и компанията й. Джорджевич пише, че на събитието в Румъния може да се появи Ружа, въпреки че от три години никой няма информация за нейното местоположение. Завръщането й било анонсирано на конкурс по красота в Букурещ, което Джорджевич определя като "причудлив". Билети за задаващото се "Събитие на годината" вече се продават и журналистът посочва, че само тези, които си закупят пропуски, ще разберат дали наистина Ружа Игнатова ще се появи. Иначе срещата е обявена като рестартиране на общността OneCoin/OneLife.


Популяризирането е дело на организация, която се представя като независим маркетинг сътрудник и част от мрежата на OneLife. Компанията се представлява от бизнес дама, на която бе обърнато сериозно внимание в подкаста на Би Би Си. Сериалът "Изчезналата криптокралица" е на разследващия журналист Джейми Бартлет, който обиколи половината свят в търсене на следи от Ружа. В подкаста са включени много документални кадри. Например има сцена от църква в Уганда. В нея местен пастор, който в същото време е и промоутър на One Coin, кара енориашите да скандират OneLife! OneCoin.
Джорджевич обобщава, че макар в САЩ и в други страни да се водят мащабни разследвания срещу компанията зад One Coin, a криптовалутата да бе обявена за Схема на Понци, тоест мащабна пирамида, на много места вярата, че това е доходоносна инвестиция, остава. Дори в условията на мерките срещу COVID-19, които влияят отрицателно на много бизнеси, хора търсели упование именно в One Coin. Това, че не вярват, че става въпрос за измама, Джорджевич отдава на привличането на Ружа и я нарича криминален гений. Тя е елегантна, жизнерадостна и чаровна. Демонстрира увереност и тънеща в разкош, което кара мнозина да мечтаят за същото и да инвестират с вяра, че ги чака по-добър живот.

Реклама

Братът арестуван

Докато Ружа е в неизвестност, нейният брат е задържан и разпитван в САЩ. Константин Игнатов направи много разкрития и в момента не е ясно къде се намира, като някои предположения са, че е включен в Програмата за защита на свидетели.

Той внесе известна яснота около минаването в нелегалност на сестра си. Тя се покрила заради недоволството от вложили стотици хиляди долари инвеститори, които осъзнали, че става въпрос за пирамида. Игнатов призна, че е лъгал, като твърдял, че има контакт със сестра си. Това ставало доста време след като тя вече била в неизвестност. Пред клиентите на OneCoin била поддържана легендата, че Ружа ръководи бизнеса. Константин разрива, че е предоставил на правителството информация "за престъпленията, които извърших, и всяка информация, която имах за OneCoin и свързаните с тях хора и престъпленията, които са извършени там. Игнатов твърди, че те са извършени от членове на неговото семейство. Това били сестра му и майка му Веска, която играе важна роля в работата на OneCoin.
Снимки:

Ружа е в неизвестност от 2017 година

Константин направи сериозни разкрития пред разследващите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама