Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8805620 www.bgdnes.bg

Вижте кои държави налагат карантина на българите заради COVID-19

Редица държави налагат карантина на българските граждани заради скока на случаите на заразени с COVID-19 у нас, предава БГНЕС.

Според официалната статистика към днешна дата потвърдените случаи на коронавирус в България са 7252, от които активните са 3665.

Реклама

За последното денонощие новорегистрираните заразени са 77 души, установени от 1198 направени PCR тестове. Хоспитализираните пациенти са 535, от които в интензивно отделение се намират 33 лица.

Общият брой на излекуваните е 3319. Починалите, при които е установена коронавирусна инфекция са 268.

От началото на месеца в страната всеки ден се регистрират над сто и над двеста случаи на коронавирус. Именно поради тази причина редица държави предприеха допълнителни мерки.

От сряда на българско-гръцката граница влизането в Гърция ще се осъществява единствено с негативен PCR тест, направен 72 часа преди пътуването

От южната ни съседка, която традиционно приема хиляди нашенци през сезона, увериха, че разрешителните ще бъдат проверявани внимателно. Ако бъде установено, че сред тях има фалшифицирани документи, ще бъдат задействани предвидените в закона санкции.

Страната ни остана и в „червения списък“ за пътуване до Норвегия. Сънародниците ни, влизащи на територията на Норвегия, се поставят под домашна карантина за 10 дни.

Реклама

До 11 август Финландия удължи граничните ограничения за България.

Още от 9 юли всички български граждани подлежат на задължителна 14-дневна карантина при влизане на територията на Австрия. Карантината не важи за тези, които представят медицински сертификат за отрицателна COVID-19 проба, не по-стар от 4 дена от датата на пътуването.

Преди няколко дни и властите в Литва препоръчаха 14-дневна карантина спрямо пристигащите от България български и чуждестранни граждани.

Реклама
Реклама
Реклама