Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8810395 www.bgdnes.bg

Лили с бели цветя за Стоянка, Калата и Нейчо Попов

Внучката на Калата се показа за първи път

Тук съм със семейството, защото паметта е важна. казва Тервел Пулев

"С почит съм големите актьори Стоянка Мутафова, Нейчо Попов и Георги Калоянчев."
С тези думи на признателност примата на родната естрада Лили Иванова изпрати огромен букет бели цветя за тримата големи актьори, отбелязани в понеделник след обяд с паметна плоча на блока, в който живяха до последните си дни.


Инициатор на събитието бе Евгени Боянов, мениджър на г-жа "Стихийно бедствие" в последните пет години от живота й. "Плочата се роди като идея съвсем естествено след кончината на Стоянка Мутафова. На нея присъстват и нейният непрежалим съпруг - артистът и режисьор Нейчо Попов, и техният колега и съсед Георги Калоянчев", обясни Боянов.
13 юли не е случайно избрана дата, когато да бъде открита плочата. На тази дата се навършват 96 години от рождението на Нейчо Попов.
"Избрахме тази дата, тъй като Нейчо умира рано и за голяма част от аудиторията е неизвестен. Затова искахме да напомним за него", каза още Боянов и разказа, че осъществяването на идеята му е отнело повече от два месеца.

Реклама


Дъщерята на Стоянка Мутафова Мария Грубешлиева-Муки сподели, че трудно преживява смъртта на майка си, и призна, че късно е осъзнала какъв страхотен и добър човек е тя.
"Стоянка Мутафова беше нестандартна и необикновена личност - аристократ, човек на духа и изкуството. Още не мога да се съвзема от загубата й", каза Муки.


На откриването присъстваха колеги, приятели и почитатели на великите артисти. Сред тях бяха Богдана Карадочева, Йорданка Христова, Славчо Пеев, Калин Сърменов, Емилия Радева, Ирен Кривошиева, кметицата Йорданка Фандъкова, зам.-кметът Тодор Чобанов и много други.
"Дойдох със семейството си, защото паметта трябва да е жива. Аз бях голям почитател и на Стоянка, и на Калоянчев. Знам много техни роли наизуст", похвали се шампионът ни по бокс Тервел Пулев. За първи път в публичното пространство се появи и единствената внучка на Калоянчев. Тя е дъщеря на Явор Калоянчев, а от Ивайло покойният Калоянчев има двама внуци.


Цветя и поздравителен адрес изпрати лично и премиерът Бойко Борисов, както и всички директори на столични театри.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама