Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8858683 www.bgdnes.bg

Феновете се завръщат на "Уембли"

Футболните фенове може да се завърнат на "Уембли" на 29 август, за да гледат на живо битката за трофея "Комюнити шийлд" между шампиона "Ливърпул" и носителя на Купата на Англия, пише "Сън".

"Арсенал" и "Челси" ще определят съперника на "червените". Двата лондонски съперника се срещат на финал за най-стария футболен трофей в събота. Футболната асоциация ще започне преговори с правителството на "Уембли" да бъдат допуснати между 15 000 и 20 000 зрители в мача за "Комюнити шийлд". Очакванията на Острова са кабинетът на премиера Борис Джонсън да одобри идеята. Клубовете в Англия търпят огромни финансови загуби от това, че не могат да продават билети, и всички с нетърпение очакват завръщането на феновете по стадионите. Възможно е това да стане от началото на октомври за мачовете от Висшата лига. Най-вероятно в началото ще бъдат допускани ограничен брой хора по трибуните и ще се спазват правила за социално дистанциране.
Финалът за "Комюнити шийлд" ще бъде тест за това как да върви процесът по допускане на привърженици на всякакъв вид спортни събития. Това е и първата възможност за футболистите на "Ливърпул" да празнуват заедно със своите привърженици титлата от Висшата лига. Този трофей убягваше на "червените" цели три десетилетия. Той е толкова специален за мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп, че той си призна как събудил в 3,30 ч. сутринта легендарния треньор на "Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън, за да му се похвали с успеха. Фърги реагира джентълменски: "Юрген, фантастично - Мисля, че това бе чудесно, наистина чудесно представяне. Ще ти простя, че ме събуди през нощта, за да ми кажеш, че си спечелил лигата. Благодаря ти. Наистина го заслужаваш, добра работа."



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама