Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8860080 www.bgdnes.bg

Пребитата Вики с първа среща с баща си

След като бе спасена да не бъде убита от майка си

Психолог работи с 3-годишното момиченце, за да забрави ужаса

Надя Панкова

Първа среща с баща си Денис Нгуен ще има тази седмица 3-годишната Виктория, която бе пребита от собствената си майка Катя Никифорова и заснета на клип. Това обявиха пред "България Днес" от Агенцията за социално подпомагане (АСП).
В момента момиченцето е в приемно семейство, а лично зам.-министърът на социалните грижи Адриана Стоименова го посети, за да му занесе играчки и дрешки.
"Детето се адаптира бързо в приемното семейство, контактно и спокойно е. Приемният родител спазва дневния режим на Вики. Социалните работници го посещават редовно на адреса", разказаха от АСП.
Социалните работници ще позволят на бащата на Виктория да я посети тази седмица, но само съдът може да реши дали Денис Нгуен ще получи дъщеричката си. Таткото вече нае адвокат и се зарече да си върне детето, след като майката - сектантка, предстои да бъде освидетелствана от психиатрията.
"Тотално съм разбит, но обичам Вики и ще си я взема обратно", промълви бащата на мъничето.
Социалните работници са постановили с 3-годишното момиченце да работи психолог, за да може да преодолее травмата от ужаса. Вики е била системно малтретирана от фанатизираната си майка, оставяна да агонизира с 39,9 градуса температура с дни и дори заплашвана с изнасилване и убийство. Бащата не е можел да се намеси, тъй като работи в Англия. Майката Катя му праща постоянно клипове как насилва детето.
"Затова и по случая работи мултидисциплинарен екип и са набелязани следните стъпки: Детето да бъде насочено към психолог с цел преодоляване на травмите от извършеното насилие, да се поиска обстоен медицински преглед, а при необходимост да бъдат извършени прегледи и консултации с други медицински специалисти - ортопед, невролог", обясниха още социалните пред "България Днес".
Те са благосклонни към бащата. "При изявено желание от негова страна е решено той да бъде насочен към ползване на социални услуги с цел повишаване на родителските му умения", обясняват от Агенцията за социално подпомагане.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама