Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8872837 www.bgdnes.bg

Милко щастливо осиновен зад Океана

Ново семейство за сираче напук на заразата 

Кери и Гари документират дните на очакване, преди да приберат детето в САЩ 

Българче е осиновено успешно след 4 месеца забавяне заради коронавируса.
3-годишният Милко е вече щастлив в новия си дом в Тенеси, САЩ, но редица перипетии забавят новите му родители да го вземат при себе си отвъд Океана.
Историята на Милко и осиновителите му Гари и Кери Митчъл започва преди повече от година, когато американците пристигат в България, за да посетят родно сиропиталище в Бургас и да осиновят детенце.
Семейството започва процедурата по осиновяване през 2019 г., а Милко става техен син официално през март тази година. Настъпилата пандемия забавя значително събирането на американците с новото им дете.

Реклама


"Първо започнахме този процес през май миналата година, а след това той стана наш син през март. Трудно беше да осъзнаем, че той е наш син, но че все още е в сиропиталище в Източна Европа", разказва Кари Мичъл пред американския канал Ен Би Си.
В началото на юли съпругът й Гари пътува до България, за да може най-накрая да прибере Милко в Тенеси.
"Това беше само началото на едно дълго пътуване до вкъщи. Съпругът ми отиде да го вземе, но първо трябваше да се подложи на карантина за две седмици. В крайна сметка го нямаше почти месец", разказва осиновителката.


Бъдещият баща Гaри документира живота в карантината всеки ден и го споделя в социалните мрежи. Той опитва различни традиционни храни, работи от разстояние, обажда се редовно до вкъщи и брои дните кога може да напусне България и да вземе осиновения Милко от сиропиталището. Преди да отпътува за Америка, на Милко му е необходим и паспорт.
Новото семейство успява да обиколи и столицата, преди да замине за Щатите. Милко и Гари разглеждат центъра на града, а българчето е подстригано и снабдено с нови дрехи, преди да отпътува в Страната на неограничените възможности.
След финализиране на цялата документация двамата се отправят към Щатите.


Близо 24 часа по-късно, след спирки в Париж и Детройт, Гари и Милко стигат до летището в Ноксвил, където останалата част от семейство Мичъл ги очакват с нетърпение.
Българчето е посрещнато с балони и плакати с надпис: "Добре дошъл у дома" от новите си майка, братя, сестри, двете му баби и двамата му дядовци.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама