Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8873673 www.bgdnes.bg

Певецът Стефан Митров: На хората им писна да бъдат лъгани

Заживях в Нидерландия, у нас няма нормален живот

КОЙ Е ТОЙ

Стефан Митров е роден на 16 юни 1973 г. в София. С музика се занимава от 1980 г. Бил е хорист в детския хор "Бодра смяна" до 1988 г. След завършване на гимназия постъпва в Естрадния отдел на Българска държавна консерватория, специалност пеен" в класа на професор Ангел Заберски. От 1990 до 1997 г. има сключен договор с "Шоу и вариететни програми" в София, където участията му наброяват 370. Има десетки концертни участия в цяла Европа за българските общности. В репертоара си има песни на български, английски, италиански и руски език.

- Г-н Митров, защо напуснахте България след 30 години творчество у нас и пет самостоятелни албума? Как протича животът ви сега?
- Реших да живея на по-красиво, спокойно и нормално място за живот. В една държава, в която хората се уважават, навсякъде е безупречно чисто и се спазват правила. За съжаление в родината ми всичко това е само мираж. Преди 3 години пях на частно парти в Нидерландия и това беше първото ми идване тук. Хареса ми атмосферата в тази държава и скоро след това избрах тя да стане моят нов дом. В България няма нормален живот за нормалните хора. В никакъв случай не съм си и помислил за миг да спирам с музиката. Продължавам да пея и имам участия в България, все пак Амстердам не е на края на света, а само на 2,30 часа полет от София. Няма да спра да се срещам и да радвам с песните си хората, които ме ценят и обичат.


- Близо три седмици продължават протестите в столицата. Следите ли ситуацията и как ви се струва тя от разстояние?
- Всеки ден чета и гледам български новини. На хората съвсем им омръзна вече да мизерстват, да бъдат лъгани и да търпят геноцида, който се упражнява върху тях. За съжаление обаче съм песимист относно бъдещето на България. Тя отдавна е разпределена между няколко човека и процесът за нейното излизане от този ад е необратим. Хората нищо не могат да направят, защото никой не се интересува от тяхното мнение.
- Широко се дискутира темата за препълнените заведения. Каква е ситуацията в Нидерландия? Бихте ли пели пред голяма публика в затворени заведения в ситуация на извънредна обстановка? Вашата колежка Галена се зарази с коронавирус вероятно след подобно участие.
- В Нидерландия съвсем не е имало строга карантина, защото хората тук са дисциплинирани и разсъждават нормално. Бяха затворени за известно време ресторантите и нощните клубове. Трябва да се спазва дистанция и сега, когато карантините навсякъде паднаха. Предполагам, че Галена си е позволила да бъде по-близо до хората и така се е заразила. Голямата грешка в България е точно това, че в заведенията никой не спазва дистанция.
- Какво ви даде и какво ви взе кариерата?
- Дала ми е много, но и много ми е взела. Сега осъзнавам, че не всичко, което съм правил в името на кариерата ми, си е заслужавало. Рискувал съм много и съм губил много. Но човек с годините помъдрява, не съжалявам за нищо.
- Кои са най-паметните ви случки по време на "мъжките" времена на 90-те години?
- Не бих казал, че имам кой знае какви паметни случки. Познавам почти целия ъндърграунд покрай работата ми, разбира се. Имал съм нормални отношения с всеки. Мето Илиянски дори е спонсорирал участието ми на някои от фестивалите, на които съм ходил в чужбина и съм представял България.
- Открихте ли любовта? Пеете красиви текстове за нежност и романтика. Каква е реалната ситуация в живия живот сега?
- Да, пея за любов и ще продължавам да го правя, докато съм жив. Животът винаги е срещи и раздели. Имал съм своите любови, надявам се да ги срещам отново.
- Кои предателства и отношение ви огорчиха най-много през годините?
-Аз съм много наивен човек или поне бях такъв като по-млад. Много лесно се доверявах на хората и те точно това използваха в мен. Имал съм много приятелства и много предателства, но хубавото е, че бързо изтривам лошите спомени от живота си. Сега в него място имат само малцина, но качествени и истински.
- Какво ви дава най-голям стимул в живота?
- На първо място музиката и това, че все още има хора, които искат да слушат гласа ми, интересуват се и очакват всичко ново от мен.
- Последният ви дует с Райна на песента "Ще ти говоря за любов" какво ви донесе?
-Дуетът с Райна беше един нов прочит на най-големия ми хит. Много хора харесаха и дуетния вариант. По-младите, които не ме познаваха, ме откриха и спечелих още повече почитатели.
- Какво ви предстои оттук нататък?
- Предстои ми много скоро да представя на публиката новите си песни, имам интересни идеи и за работата ми в Нидерландия. Нека само да бъда здрав, за да имам сили да продължавам да осъществявам мечтите си. Това пожелавам и на всички ваши читатели и на всички, които обичат мен и моите песни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама