Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8879205 www.bgdnes.bg

Най-красивата БГ студентка Габриела Славчева: Гаджето ми ме малтретираше!

Жени, не си мълчете за домашното насилие

КОЯ Е ТЯ

Габриела Славчева е носителка на титлата "Мис България Юнивърсити" 2018. На 22 години е, родом от Монтана. Изучава "Молекулярна биология" в Софийския университет. Kак най-красивата родна студентка се озова в борба за титлата "Мис Левски Г" при Слави Трифонов и през какви житейски трудности е преминала моделката, четете в следващите редове.

- Габриела, как попадна в конкурса за красота на Слави?
- Отдавна бях приключила с конкурсите в България. Последният ми беше в Южна Корея и една приятелка ми се обади да ми каже да се запиша. Веднага се съгласих, изпратих снимки и информация за мен. Обадиха ми се, одобриха ме и отидох на кастинг.
- Какъв човек е Трифонов?
- От много време го харесвам като човек и изпълнител. Той е човек от народа, а не срещу народа. И преди да го познавам, имах респект от него. Като цяло е велик човек. Реших да се запиша за неговия конкурс, тъй като той винаги прави нещата по-различни. Задачите в конкурса бяха много интересни - от писане на писмо по определена тема, дефиле по бански и рокли, еротичен танц, до правене на баница. Сега ни остава една последна надпревара. Казва се "Какво за мен е България".
- Кое ти допадна най-много и се чувстваш най-уверена?
- Дефилетата и танците, тъй като с това се занимавам. Повече от 10 години съм танцувала народни танци в ансамбъл "Младост" в родния ми град Монтана. След като дойдох в София и започнах висшето си образование, спрях с танците. Била съм и мажоретка, танцувала съм и латинотанци.
- Учиш "Молекулярна биология". Мнозина не свързват точно миските с молекулярната биология. Защо се насочи натам?
- Откакто се помня, обичам да помагам на хората. За мен добротата е най-основното качество, което един човек трябва да притежава. И се ориентирах първо към медицината, но с течение на времето реших, че искам да се занимавам с ин витро процедури. И заради това специалността, която трябва да изучавам, е именно молекулярна биология.

Реклама


- Започна ли вече практика?
- Засега практиката ми е в университета, а като завърша следващата година, ще е от магистратурата.
- Ти си активен борец срещу домашно насилие. Какво те провокира?
- Всяка жена, която има проблем, трябва да му даде гласност. Да не си мълчи, защото колкото повече жени говорят за това, което им се е случило, толкова повече седящи пред екрана ще наберат смелост да направят същото. Не трябва да се стои и да се търпят всички онези ужасни неща, които се случват с нас като цяло.
- Случвало ли се е на теб?
- Да. Имах приятел, който ме тормозеше физически, психически - всякак. По това време бях малка. Не бях още пълнолетна. Дълго търпях всичко. Може би повече от година. Когато си малък, се страхуваш да споделиш на близки и приятели и го криеш в себе си. Страхуваш се от реакцията на близките и околните хора. А на всичко отгоре хората се страхуват в днешно време да посещават психолог. Няма нищо срамно в това, а за мен тъкмо психолозите са най-добрите лечители. По този начин аз се излекувах.


- Колко време ти отне?
- Около два-три месеца. Стигнах до булимия. Бях отслабнала страшно много килограми. Но за няколко месеца нещата се нормализираха. Човек се учи от грешките си. Първите ми симптоми бяха силни болки в слепоочието. Минах през болници в родния ми град, след това и в София. Минах на системи, ЯМР. В началото смятаха, че имам най-лошите болести, които могат да съществуват. Впоследствие лекарите прецениха, че здравословно ми няма нищо и трябва да мина през психолог. Благодарение на него след няколко терапии се възстанових.
- Сега има ли човек до теб?
- Да! Няма нищо общо с онзи. Той е добър, амбициозен, успял и всичко, за което една жена може да си мечтае. Може да очакваме и развитие във връзката ни.
- Да те върна отново към конкурса. Какво се промени с участието ти в него?
- Даде ми много известност, контакти и приятели. Както и доста работа покрай модата и инфлуенсърството. Всички от шоуто са изцяло позитивни и прекрасни хора.
- Оттук нататък какво искаш да ти се случи освен ин витро?
- Най-вероятно ще се впусна в следващ световен конкурс. Имам своите планове. В Южна Корея като най-красивата студентка в България за 2018 г. освен сертификат за успешно представяне получих и такъв за "Посланик на мира". Агенти 24 час следяха за нашето отношение спрямо другите момичета, обноски, поведение и т.н.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама