Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8879647 www.bgdnes.bg

50 са загинали при експлозиите в Бейрут и са ранени 2700 души (Снимки)

Над 50 души са жертвите, а около 2700 - ранените, в резултат на днешния взрив в ливанската столица Бейрут, съобщи ливанският министър на здравеопазването Хамад Хасан, цитиран от телевизия "Ал Хадас", предадоха световните агенции.

Министър Хасан каза, че са пострадали и десетки медици, а най-малко седмина са загинали. Той прогнозира, че броят на жертвите и ранените може да се увеличи, предава БТА.

Реклама

"Това е катастрофа във всеки смисъл на думата", каза здравният министър пред няколко телевизии при посещение в столична болница.

"Болниците в града са пълни с ранени", подчерта Хасан и призова пострадалите да бъдат откарвани в лечебни заведения в предградията.

Ливанската организация на Червения кръст съобщи, че нейни служители не могат да достигнат до всички пострадали и да им окажат помощ.

В спасителната операция участват 75 линейки на Червения кръст.

Данните за жертвите и ранените варират, както и информацията за броя на експлозиите. Франс прес и Асошиейтед прес съобщиха, че според видеозаписи, качени в социалните мрежи, експлозиите са били две. Според Ройтерс, ДПА и ТАСС взривът е бил един. 

Реклама