Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8884328 www.bgdnes.bg

Легендата Пол Гаскойн: Оставам си пиянде!

30 години не мога да си намеря свястна жена

"Оставам си пияница и така ми харесва", категоричен е легендарният английски футболист Пол Гаскойн.
Бившата звезда на "Нюкасъл" и националния отбор се изгуби в началото на карантината от полезрението на медиите и феновете. За последно Газа заживя с 9 години по-младата от него Уенди Лийч, но любовта изтрая едва няколко месеца. Пол не се забави да си намери нова компания за къркане, а когато се разбра, че се събира с пияндетата въпреки строгата забрана за ходене по кръчми през март, гаджето му го изгони.
"Той не взима никакви мерки за здравето си, а в ситуацията на пандемия застрашава и моя живот, на двете ми деца и трите внучета", обясни тогава Уенди и изчезна от хоризонта.


Пет години по-рано социалната работничка Манди Томас се зае да помага на Пол в борбата с алкохолизма и дори заживя с него в дома му в Пуулс. Уж беше любов, уж нещата бяха сериозни, но и тази мила дама издържа от ден до пладне, след като стана ясно, че идолът на цяло поколение запалянковци предпочита да целува чашката. Преди нея с обречената кауза се бори и красивият модел Кели Уиндзор, с която Гаскойн живя в Борнемут.


Пол бе женен за Шерил в края на 90-те години, от която има син Ригън, а осинови и двете й по-големи деца Бианка и Мейсън. Но през 1999 г. Шерил не издържа и го напусна, получавайки къщата, 660 000 паунда и солидна месечна издръжка. Само десет години по-късно бившата г-жа Гаскойн призна, че се налага да дава пари на Пол, защото той е пропил всичко.
Но Газа явно никак се трогва и остава на отъпкания път между кръчмите и дома си. "Не мога да не пия - коментира Гаскойн, потърсен от изданието "Мирър". - Всъщност може и да мога, но не искам. Мога за деня да изпия и една бира само, но това би било срамота - една бира! Та за една бира бива ли да си губя времето!? Ако седна някъде, трябва да са повече от четири, иначе защо съм отишъл в кръчмата. Това съм аз, такъв съм."
Пол бе честен и по темата с жените и връзките си.
"Обичах Черил, да не мислите, че съм се оженил за нея, за да се разведа после. Но сега съм сам. Така и не срещнах правилната жена, която да е до мен, да ме разбира и приема. Имах връзки, имах и краткотрайни контакти, но не намерих истинската жена. Може и да се появи, но аз пак ще си пия. Е, бих се ограничавал, както съм правел и преди, когато вярвах, че съм намерил правилния човек. Макар да се случва човек да се запие понякога", обяснява още някогашният футболен виртуоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама