Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8896688 www.bgdnes.bg

Доктор ще съди сценарист на Слави

След обвиненията на Тошко Йорданов, че са уморили баба му

Не сме душевно изпаднали да убиваме хора за 200 лева!, казва обвиненият лекар

Надя Панкова

"Този човек - Тошко Йорданов, трошичка не е направил за Ямбол! И лъже, че сме убили баба му. Лъже! Ще го съдя! Ние не сме толкова душевно сринати, че да убиваме бабите на хората за по 200-300 лева." Така избухна пред "България Днес" бащата на директора на болницата в Ямобл д-р Димитър Рунков, д-р Румен Рунков.
Той бе потърсен за коментар от "България Днес" относно казуса със смъртта на бабата на сценариста на Слави Трифонов, която влиза в "Свети Пантелеймон" в Ямбол с инсулт, а излиза мъртва с диагноза коронавирус. Дясната ръка на Слави бесен обяви, че ще съди болницата, тъй като баба му е "мандахерцана" след инсулт от отделение на отделение. И губи живота си. Йорданов разказа, че възрастната жена не е имала никакви симптоми на болестта, а д-р Рунков е излъгал родителите му и него, че жената е с пневмония. Местенето й пък причинява смъртта й.


"Нито аз, нито синът ми д-р Димитър Рунков сме говорили с г-н Йорданов за баба му, както твърди той. Синът ми сподели, че той е искал да говори с него, но дотам. Губи баба си, за съжаление, всички в някакъв момент губим близки, аз загубих брат си на 53 години като беше. Кого да обвиня? Тя вдигна температура в отделението, след като бе приета с инсулт по тази клинична пътека, а не по пътека за COVID-19, от която уж пари взимаме... Ще го съдя! И после се доказа коронавирусна инфекция при нея. Имаме си документи за това. Говорих със сина ми, не го е чувал този човек. Цялата драма тръгна от желанието починалата да бъде погребана в отворен ковчег, нещо недопустимо за хора, починали от коронавирус. Има си правила. Нека дойдат да видят органите къде сме сбъркали, синът ми е показал всички документи на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Как ние ще убием една баба на 93 години?!?! Хората ни очернят всеки ден, няма лекари вече! Утре ще дойде с торба пари, ама няма да има кой да го лекува! Не сме се сринали душевно дотам, че да печелим пари от смъртта на хората", огорчен е д-р Рунков. Той обяви, че синът му и директор на "Свети Панталеймон" ще дава обяснения по казуса "само където трябва - пред съда".
Пред "България Днес" Тошко Йорданов призна, че действително се е объркал и не е говорил с д-р Рунков.
"Факт, признавам, че не съм говорил с него, но ми беше такава каша в главата. Говорих два пъти с шефа на инфекциозното отделение наистина д-р Тататров, не с Рунков, просто съм преплел имената. Но това не променя нищо, баба ми не е починала от коронавирус! Вдигнала температура, айде бе!? Лъгали са родителите ми, че е с пневмония без никакви симптоми за това и ми го признаха. А майка ми не успя да се види с нея за последно. И как точно ще те зарази мъртъв човек?! Затова ще се видим в съда", отсече Йорданов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама